hajápolás
(fotó: freepik.com)

Szinte már a nyakunkon a nyár. A hőség mellett pedig a káros UV-sugárzással is számolnunk kell. Az egyre erősebb napsütés pedig nem csak a bőrünket károsítja, hanem hajkoronánkat is. De számos, egyéb tényező is képes roncsolni fürtjeinket. Ilyen például a medence klóros vize, a magasabb páratartalmú levegő, valamint az egyre többször előforduló forró és száraz hőhullámok. Tippjeink most abban segítenek, hogy a megfelelő hajápolás a kánikulában se okozzon gondot.

1. Kerüljü a hajszárítót

Az UV-sugarak elsősorban a haj szerkezetét támadják meg, így azok sérülékenyebbé válnak. A hajat érő plusz hőhatások, mint például egy hajszárító, pedig tovább rontanak a helyzeten. Ahhoz, hogy elkerüljük a roncsolódást, használjunk hajvédő balzsamot. A nyári hőségben pedig hagyjuk a melegben megszáradni a hajunkat. Érdemes emellett arra is odafigyelni, hogy szárítás közben ne csatoljuk és ne gumizzuk össze frizuránkat.

hajápolás
(fotó: pixabay/ryanmcguire)

2. A divat is segít

Az egyik legtrendibb nyári viselet a szalmakalap. Amellett pedig, hogy divatos, még a hajat is védi. Ha azonban nem nyeri el tetszésünket a kalap, egy könnyed vászonsapka is kitűnő választás lehet. Amellett, hogy hajunk is védve marad, aggódnunk sem kell  a napszúrás kellemetlen tüneteitől.

Szalmakalap
(fotó: pixabay/adamkontor)

3. Vízzel a víz ellen

Akár a strandon, akár a tengerben csobbannunk nyáron, érdemes a mártózás előtt leöblíteni a hajunkat. Ha azonban a strandon éppen nincs lehetőség frissítő zuhanyra, érdemes magunkkal vinni egy palack tiszta vizet. A vizes haj ugyanis kevesebb klórt, illetve sót szív magába. Fürdőzés után pedig érdemes egy újabb öblítéssel megtisztítani a hajat. Amellett, hogy minden káros anyagot ki tudunk így mosni belőle, a hideg vizes öblítés még a vérkeringésünkre is jó hatással van, ami serkenti a hajhagymák növekedését.

További ötletek itt: Hajápolás nyáron: 3 tipp a ragyogó loknikért

További tippjeinket a következő oldalon olvashatod.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1
2