kék toyota yaris női vezetővel

Varga Szilvia Edit mediátor, házassági tanácsadó, önismereti coach és empatikus kommunikáció szakértő. Munkája során azokat a nőket támogatja, akik tudatos, erős és nőies nőként szeretnének élni, méghozzá úgy, hogy ehhez ne kelljen semmilyen tipikus elvárásnak, szereotípiának megfelelniük. Ülésein találkozott már olyan hölgyekkel is, akik félnek a vezetéstől, Szilvi pedig hiteles tanácsot tud adni: 15 éve volt egy nagyobb balesete, ez azonban nem tántorította el a vezetéstől. Korábban egy Audi 3-ast vezetett, most pedig egy Toyota Yaris büszke tulajdonosa. De ült már Chevrolet Camaro, Kia Stinger GT, sőt, egy Tesla volánjánál is.

Miért épp Toyota Yaris? Elég merész váltás egy Audi után…

A Yaris előtt 15 évig egy A3-as 2.0 turbo dízel Audim volt. Bevallom, nem volt könnyű eladni. Nem ragaszkodom túlzottan tárgyakhoz, de az Audi nagyon a szívemhez nőtt. Ugyanakkor sajnos egyre több problémája lett, így nem kockáztattam, hogy egyszer az út szélén lerobbanok vele. Az új autónál fontos szempont volt, hogy benzines legyen, de szempont volt az alacsony szervizköltség és az is, hogy sok évig rá tudjam bízni magunkat. Meg persze az is, hogy kényelmesen elférjünk benne akár mind a négyen.

új toyota yaris kék

toyota yaris utastér

Persze, a dizájn sem volt utolsó szempont. Mindent összevetve a Toyota Yaris tökéletes választás lett. A legmagasabb felszereltségű modellt vettem meg, amely egy 110 lóerős lendületes, jól gyorsuló kisautó. Épp azt szeretem a legjobban benne, hogy meglepően jól gyorsul. Meglepően, mert amikor az emberek elképzelnek egy tipikus sofőrt, aki Yaris-t vezet, akkor egy lassan és ügyetlenül vezető, női sofőrre gondolnak. Én azonban sokszor rácáfoltam már erre!

Melyek a kedvenc felszereltségi elemeid és vezetési asszisztenciáid a Yarisban?

Még sosem volt olyan autóm, aminek lett volna tolatókamerája, szerencsére a Toyota Yaris ezt is tudja. Mivel leginkább tolatva szeretek parkolni, ezért ez az egyik kedvenc vezetéstámogató segédem. A másik az automata reflektor le- és felkapcsoló funkció, amely érzékeli a szembejövő forgalmat. A Bluetooth kihangosító is rendkívül praktikus. Mind közül viszont az abszolút kedvenc a kulcs nélküli nyitás és indítás. Végre vége a táskában idegesen turkáló és válogatott szitkokat elmormoló korszaknak, mikor teli kézzel kutattam a slusszkulcs után, percekig eredménytelenül.

toyota yaris hátsó rész

 

A Yaris vásárlása során fontos volt számodra a szín?

Igen. Fontos számomra, hogy milyen színű az autó, van ugyanis olyan szín, amely nem tetszik autóban. De nem a színe miatt döntöttem a Toyota Yaris mellett. Ennek ellenére szeretem a gyönyörű sötétkék színét a fekete kiegészítő elemekkel.

A következő oldalon kiderül, miért vezetett Szilvi egy héten át egy Teslát, és mit szeretett benne a legjobban.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1
2
3