coca cola karácsony reklám
(Fotó: Coca-Cola/YouTube)

Kevés cég veszi annyira komolyan a karácsony reklámokat, mint a The Coca-Cola Company. Nincs ez másképpen idén sem, ráadásul a legújabb reklámkampánynak igen fontos magyar kötődése is van, a cég azt ugyanis hazánkban, az etyeki Korda Stúdióban forgatta le. A kisfilm fő mondanivalója, hogy az igazi karácsonyi varázslat abban rejlik, ha nyitunk egymás felé. Ez is érdekelhet: Volt idő, amikor a Coca-Cola Télapója az amerikai G.I. Joe-kra koccintott

Kell egy kandalló!

A Coca-Cola-reklám főszereplője egy kisfiú, aki édesanyjával új lakásba költözik, ahol hamar ráeszmél, hogy baj van: a nappaliban nincs kandalló. És ha nincs kandalló, kémény sincs, már pedig ha nincs kémény, nincs Mikulás, és ha nincs Mikulás, akkor ajándék sincs. A leleményes főhős ekkor megpillant egy kupac üres papírdobozt és fantasztikus ötlete támad: ezekből a dobozokból fogja megépíteni a Mikulás számára a saját kéményét!

Az idei Coca-Cola-reklám rendezője Sam Brown, aki olyan világmárkáknak dolgozott korábban, mint az Apple, az Adidas, az Audi, a BBC vagy a Lexus. A hazai helyszín mellett más magyar vonatkozása is van a vállalat reklámfilmjének: a kreatív és gyártási folyamatot az ötlettől a gyártáson át egészen az utómunkáig magyar reklámszakember, Hidvégi Tom irányította.

A cég karácsonyi kampánya, amellett, hogy a közösen eltöltött időt és annak varázslatos hangulatát tartja szem előtt, nem felejtkezik el azokról sem, akiknek kevesebb lehetősége van az ünneplésre. Idén immár hagyományosan a Magyar Vöröskereszttel együttműködve az adományozásra is felhívja a figyelmet és hozzájárul ahhoz, hogy minél több emberhez juthasson el a karácsony varázsa.

Az alábbi cikkek is érdekelhetnek:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •