Rockefeller Center karácsonyfa
A Rockefeller Center karácsonyfája több mint 10 tonnát nyom (Fotó: MTI/AP/Diane Bondareff)

Megérkezett New Yorkba a Rockefeller Center karácsonyfája. A 12 tonnás fenyőfa egy Marylandben élő család háza mellett állt. Korábban még sosem választottak fát ebből az államból. A fenyő tetejére egy 400 kilogrammos, kristályokkal borított csillag kerül majd. Ez is érdekelhet: Idén lesz Vörösmarty téri karácsonyi vásár, de nem mehet bárki

A Manhattan szívében található Rockefeller Center karácsonyfája az egész világot ámulatba ejti évről évre. Az első fát 1931-ben a Rockefeller-központnál dolgozó építőmunkások  állították. Az legelső fenyő egy 6 méter magas balzsamfenyő volt. A központ karácsonyfájának fényeit hagyományosan New York polgármestere gyújtja meg december 1-jén. Az eseményt az NBC élőben közvetíti.

Rockefeller Center karácsonyfa
Fotó: MTI/AP/Diane Bondareff

A 85 éves fa egy Elktonban élő család háza mellett állt, és már tartottak tőle, hogy egy vihar kidönti. A fát Rockefeller Center főkertésze választotta ki a New York-i karácsony díszének, és csütörtökön vágták ki. A lucfenyőt több mint 50 ezer, színes lámpa díszíti majd. A 24 méter magas fa január elejéig áll majd Manhattan szívében. Ezt se hagyd ki: Üdítőital készül a karácsonyfákból. Igen, jól olvastad, ez nem elírás!

Rockefeller Center karácsonyfa
Fotó: MTI/AP/Diane Bondareff

Tavaly a Rockefeller Center karácsonyfája egy, a New York állambeli Oneontában kivágott norvég lucfenyő volt. Mindenki meghatódott, amikor kiderült, hogy ágai között egy kisbagoly fészket rakott és a kivágott fával utazott egészen Manhattan központjáig.

Ezek a cikkek is érdekelhetnek: 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •