(Fotó: kreativ.hu/Coca-Cola)

Idén 100 éves a Coca-Cola Télapó! A jubileumi évforduló alkalmából már megtudhattatok néhány érdekességet az üdítővállalat Télapójáról. Most pedig a cég történetének legjobb karácsonyi hirdetéseit mutatjuk meg, természetesen a Télapó főszereplésével. A kreativ.hu összeállítása. Neked melyik a kedvenc karácsonyi Coca-Cola-reklámod?

Best of: Coca-Cola Télapó az elmúlt 100 évből

A Coca-Cola reklámjaiban 1920-ban szerepelt először a Télapó figurája, az első ünnepi reklámokat magazinokban jelentették meg. Ezekben a hirdetésekben még azonban csak nyomokban jóságos az öregúr.

(Fotó: kreativ.hu/Coca-Cola)

A lenti, 1930-as képen a mikulásruhás alak egy áruházban egy üveg Coca-Colát iszogatva szerepel az üdítő karácsonyi reklámjában. A képet Fred Mizen készítette, és a Saturday Evening Postban jelent meg.

(Fotó: kreativ.hu/Coca-Cola)

A következő évben, 1931-ben már a később meghatározóvá váló Haddon Sundblom rajzolta meg a figurát. A jóságos, pufók figura ezután évtizedekig uralta a Coca-Cola karácsonyi hirdetéseit.

“Le a kalappal a frissítő pihenőidőért” (Fotó: kreativ.hu/Coca-Cola)
Az 1930-as évek végére már elterjedt a jól ismert üveges változat. “Adok is, kapok is” – mondja a Coca-Cola télapó miközben elcsen néhány finom falatot, no, meg a frissítő üdítőt a hűtőből. (Fotó: kreativ.hu/Coca-Cola)

Miután a negyvenes években az ital negyvennél több országban is megjelent, a cég hirdetései a világ eseményeire is regáltak. Az 1943-as munka így nem csak a világháborúra utal a zsákban található háborús kötvényekkel, de a földgömb és szlogen már a globális terjeszkedést is jelzi.

Bárhova is megy, a Télapó már a számos országban fogyaszthat kedvenc szénsavas üdítőjéből. (Fotó: kreativ.hu/Coca-Cola)

A következő oldalon további Coca-Cola-reklámok várnak.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1
2
3