las vegas latnivalok nevada
Las Vegas a világ egyik legnagyobb szórakoztatási, bevásárlási és szerencsejáték-központja telis-tele izgalmas látnivalóval; fotó: Pixabay/skeeze

Mi az, ami a legnagyobb eséllyel szerepel az utazni vágyók bakancslistáján? Naná, hogy a nyugati part! Los Angeles, a Grand Canyon, és persze a világ első számú sivatagi vidámparkja, Las Vegas. Sokan vágnak neki Amerikának akár hátizsákos turistaként, vagy épp lakóautóval. Ez utóbbiról mi is megírtuk, hogy életre szóló kaland, ráadásul olcsóbb és flexibilisebb is, mint egy klasszikus út. Ha pedig ilyen messzire eljutottunk, vétek lenne kihagyni az alábbi helyeket. Íme, tíz látnivaló Las Vegasban!

1. Las Vegas Strip: a legismertebb sugárút

Ez a sugárút ad otthont a kaszinóknak, illetve itt tornyosulnak a felhőkarcoló méretű luxushotelek és plázák, éjszakánként pedig színes neonfényben úszik. Méterenként ütközünk valamilyen látványosságba, folyamatosan zajlanak a koncertek és performanszok, és az sem kirívó, ha séta közben félmeztelen go-go táncosok ugranak a nyakunkba.

latnivalok las vegasban - strip
A Las Vegas Strip a Las Vegas Boulevard déli szakaszának közel 7 km hosszú része;
fotó: Pixabay/ngd3

2. Venetian Hotel: a gondolák szállodája

Ebben a hotelben mérnöki precizitással másolták le Velence minden részletét kék égbolttal, kanálisokkal és gondolákkal együtt. Még a Sóhajok hídja is megtalálható benne. A gondolázás pedig szórakoztató módja annak, hogy bejárjuk az óriási komplexumot.

latnivalo las vegasban - velence
Egy csepp Velence – ebben a hotelben a gondolásás is lehetséges; fotó: Pixabay/Mariamichelle

3. Bellaggio, káprázatos látnivaló Las Vegasban

A Venetian Hotel közelében található a Bellagio, ahol úgy érezhetjük, egy mesebeli tündér kertjébe csöppentünk. A gyönyörű virágok, sövények és vízesések tarkította botanikus kert mellett a gigahotel előtt kialakított szökőkút koronázza meg a látványosságot, ami esténként káprázatos fény- és víziműsorral szórakoztat.

las vegas latnivalok szokokút
Minden este káprázatos fény- és víziműsornak lehetünk szem- és fültanúi; fotó: Pixabay/suyashdixit

4. Paris Las Vegas: tiszta Párizs

A szökőkutas előadást nem is nézhetnénk kiválóbb helyről, mint a luxusétteremből, amit a Paris Las Vegasban, a párizsi Eiffel-torony tökéletes másában alakítottak ki. A torony csúcsáról, 46 emelet magasan fantasztikus 360 fokos panoráma tárul elénk, míg a hotel aljában a párizsi operaház pontos mását találhatjuk.

latnvivalok las vegasban - parizs torony
Párizs tökéletes mása Amerika nyugati partján fotó: Pixabay/nitli

5. Stratosphere: torony a legbátrabbaknak

A Strip átellenben lévő végén olyan látványosság vár, ami kizárólag a legbátrabbaknak való. A Stratosphere torony messze kiemelkedik Vegas látképéből a maga 350 méteres magasságával. A tetején hajmeresztő kalandokat élhetünk át: bungee jumpinggal vethetjük magunkat a mélybe, vagy épp a világ egyik legijesztőbb vidámparkjában küzdhetünk a tériszonnyal.

las-vegas torony
A kilátóból egész Vegas a szemünk elé tárul; fotó: Pixabay/12019

6. Shark Reef Aquarium, cápás látnivaló Las Vegasban

Aki a természetet hiányolná, annak is legfeljebb a Strip délnyugati végéig kell elsétálnia érte: itt található ugyanis a Mandalay Bay Resort, amelynek a fő látványossága a Shark Reef Aquarium. Ez a több mint egymillió gallonos víztartály a legkülönbözőbb halfajoknak, cápáknak, rájáknak és hüllőknek ad otthont. Egy alagúton is áthaladhatunk itt, ahol körbevesz minket a cápákkal teli akvárium.

7. Fremont Street, a mutatványosok sétálóutcája

Las Vegas régi központjában található a tetővel fedett sétálóutca, ahol esténként a hálószerűen felszerelt LED lámpák fényjátékában gyönyörködhetük. A környék a nap minden órájában tele van mutatványosokkal, és aki szeretné, a zip line-t is kipróbálhatja: ennek során egy karabinerrel egy drótkötélpályára erősítve lehet végigszáguldani az utca fölött. Ezt mi Szlovéniában próbáltuk ki, és nekünk nagyon bejött.

8. Neon múzeum, a reklámtáblák temetője

Különleges látnivaló Las Vegasban ez a múzeum, ahol a már lecserélt reklámtáblákat helyezték örök nyugalomra. A szebb napokat látott neonokat tárlatvezetés során nézhetjük végig – némelyiket felújították, hogy régi fényükben ragyogjanak.

9. Kápolnák: 75 dolláros lagzi

Anélkül sem hagyhatjuk el a várost, hogy ne vettünk volna szemügyre legalább egyet a világhírű kápolnák közül. Ha kifejezetten házasságkötési céllal érkeztünk, ezt akár potom 75 dollárért meg is tehetjük. A költekezésnek azonban nincsenek korlátai: választhatunk akár egy Star Trek-tematikájú esküvőt is, vagy olyat, ahol egy Michael Jackson-hasonmás ad össze minket.

kápolna vegas
A vegas-i hotelek szinte mindegyikében van kápolna, ahol házasodni lehet; fotó: Pixabay/jaygeorge

10. Grand Canyon: Helikopterrel a legizgalmasabb

Ha Las Vegas határánál is távolabbra merészkednénk, egy gyalogtúra során feledhetetlen élmény megcsodálni Amerika ikonikus természeti látványosságát, a Grand Canyont. Amennyiben lehetőségünk nyílik rá, hogy helikopterrel tegyük ugyanezt, egy teljesen új perspektívából tárul elénk az óriás kanyonok és a meredek szakadékok világa.

latnivalok grand canyon
A Grand Canyon egy színes lépcsőzetes felépítésű szakadék, a világ hét természetes csodáinak egyike; fotó: Pixabay/esudroff

Ám ha Európában szeretetnénk maradni, akkor is számos kalandban lehet részünk. Legyen szó akár Ausztriáról, Szlovéniáról, Portugáliáról, vagy például Párizsról, esetleg Bécsről, mindenhol sok-sok érdekesség és izgalom vár ránk.

Forrás: Világszerte Travel

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •