becsi strand
A bécsi strand közel fekszik a belvároshoz, és ingyenes a belépés (Fotó: www.copabeach.wien)

Legyen tél vagy nyár, hosszú hétvége vagy egynapos adventi kiruccanás, szeretünk Bécsbe járni. Autóval pár óra alatt ki lehet jutni, és az osztrák fővárosnál mindig jók vagyunk egy finom kávéra vagy egy kiadós vásárlásra. Mostantól egy újabb izgalmas programlehetőséggel bővülhet a kirándulásunk: nemrég megnyílt az új bécsi strand, amely tengerparti hangulattal, ráadásul ingyenes belépéssel vár.

Hat percre a belvárostól

A CopaBeach a Duna-szigeten található, a belvárosi Stephansdomtól tömegközlekedéssel mindössze hat perc alatt ki lehet jutni. A bécsi strand területe hatalmas: 41 ezer négyzetméter, ami nagyjából hat focipálya méretével egyezik meg. Homokos strand, nagy zöldterület, chill out park, nyugágyak, napernyők és pálmafák gondoskodnak a kényelemről. Ha éhesek vagyunk, az sem gond, mert széles a gasztronómiai kínálat.

becsi strand 2
Koktélbár, kávézó, hawaii és görög étterem is található Bécs új strandján, táblák segítenek megtalálni az egyes helyeket (Fotó: www.copabeach.wien)

A bécsi strand dinnyével jutalmazza a mozgást

Az ingyenes fürdőzés mellett három ivókút és két zuhany teszi teljessé a hűsölést. Zuhanypermet is van itt, ami 30 fokos hőmérséklet felett különböző intervallumokban üzemel. Nemrégiben átadták a Gym Club szabadidős komplexumot is, ahol fitnesz edzéseket tartanak a hét minden napján. A „Bootcamp & Watermelon” mottóhoz kapcsolódva pedig az első héten minden sportolót egy-egy szelet görögdinnyével jutalmaznak.

Copa Beach Bécs
Fotó: Facebook/CopaBeach

Bécsnek több szabad strandja is van (Strombucht és ArbeiterInnenstrand), legutóbb pedig azért került a város a figyelem középpontjába, mert a metró illatfelhőben szállítja az utasokat. Persze akkor se csüggedjünk, ha nincs módunk Bécsig utazni egy kis strandolásért: a Balaton mellett egymást érik a kiváló minősítésű strandok, tengerparti hangulatért pedig saját buszjáratával ellátogathatunk a Lupa-tóhoz is.

Forrás: Turizmus Online; fotók: CopaBeach Facebook

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •