ferihegyi repülőmúzeum aeropark
(Fotó: Aeropark)

Különleges tűzoltóautók, oldtimer rendőr- és mentőautók, valamint helikopterek érkeznek július 24-én az Aeroparkba. A ferihegyi repülőmúzeum és a Kéklámpás Találkozó azoknak az áldozatos munkájára szeretné felhívni a figyelmet, akik erőn felül teljesítettek a pandémia elmúlt másfél évében. Ezt se hagyd ki: 5 dolog, amiért szerethető az új Renault Arkana E-TECH, a márka hibrid SUV-kupéja

A Kéklámpás Találkozó leglátványosabb programja a különleges tűzoltó-, rendőr és mentőautók konvoja lesz

ferihegy tűzoltó bemutató
Kicsiknek és nagyoknak is hatalmas élmény lesz a Kéklámpás Találkozó

Nem hétköznapi járművek veszik birtokba az Aeroparkot július 24-én. Több mint 30 tűzoltóautó, köztük fecskendők, műszaki mentő szerek, oldtimerek érkeznek a ferihegyi repülőmúzeumba. Ezek jó része folyamatosan mozogni fog, a szakemberek pedig izgalmas bemutatókat fognak tartani. Az ország számos részéről Ferihegyre látogató önkéntes tűzoltó egyesületek a többi között Mercedes, Rosenbauer, Rába, Steyr és Spartan típusokat vonultatnak fel, de a kínálatban szerepel majd tűzoltó Trabant és Lada is.

A nagyszabású eseményen láthatók lesznek a Kresz Géza Mentőmúzeum gyűjteményébe tartozó mentőautók (a többi között Nysa, Uaz, Robur), amelyek egykor rendszeres résztvevői voltak a közúti forgalomnak. Oldtimer, ma már ritkaságnak számító rendőrautókkal érkezik a Hagyományőrző Rendőrszázad. A Kéklámpás Találkozó egyik főszereplője lesz délelőtti órákban a Légirendészet egyik MD902-es helikoptere, valamint a légimentők EC-135-ös helikoptere, amelyet a nap egy részében kívül-belül megtekinthetnek a látogatók.

repülőtér tűzoltóautó oltimer simba
Bemutatkoznak a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér egykori és mai tűzoltóautói, gurulás és beavatkozás közben láthatjuk a 40 éves Simbát és a legújabb, habbal oltó monstrumokat is

A kéklámpások érkezése és beállása után indul a programdömping a repülőmúzeumban. Az egyesületek sorra megmutatják, hogy mi mindenre alkalmasak járműveik, hogyan történik egy beavatkozás. Egész nap zajlik az élménytűzoltóautózás, emellett számos szer kívül-belül megtekinthető lesz, a szakemberek megismertetik a járművek felszereléseit. Látványos gyakorlat keretében ismerhetik meg a vendégek, hogyan történik egy roncsból mentés, majd a szakemberek felaprítanak egy teljes Nissant. A látogatók emellett számos speciális eszközt kipróbálhatnak, elsajátíthatják az újraélesztés alapjait, és azt is megtudhatják, mit kell tenniük, ha elsőként érkeznek egy baleset helyszínére.

Részletes információkat az eseményről erre a linkre kattintva találsz.

Ha izgalmas baráti és családi programokat keresel nyárra, kattints az alábbi címekre:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •