bujtor istván filmfesztivál balatonszemes
(Fotó: Bujtor István Filmfesztivál/Facebook)

Filmrajongóknak kötelező nyár végi program lesz az idén 12. alkalommal megrendezésre kerülő Bujtor István Filmfesztivál. Az eseménysorozatot idén augusztus 19. és 22. között Balatonszemesen rendezik, amelynek versenyprogramjában 110 film szerepel. A Bujtor István-díjat kategóriánként ítélik oda és augusztus 22-én adják át. Külön is díjazzák majd a legjobb alakításokat, forgatókönyvet, operatőri és vágó munkát, a legjobb effekteket, zenét, szerkesztést és rendezést. Ezt is érdekelhet: Ha már nem bírod a kánikulát, irány a mozi! – Filmajánló

Kertmoziban élvezheted a nagy Bujtor-klasszikusokat

Az előzsűri által versenybe engedett alkotások között 35 játékfilm és kísérleti fikciós alkotás, 25 dokumentum-, ismeretterjesztő és portréfilm, 3 animációs alkotás és 47 versfilm szerepel. A szakmai zsűri elnöke Ferenczi Gábor Balázs Béla-díjas filmrendező, forgatókönyvíró, az SZFE, az ELTE és a Metropolitan Egyetem tanára. A fesztivál védnöke Bujtor Judit, igazgatója Lutter Imre, fő támogatója az Emberi Erőforrások Minisztériuma Kulturális Államtitkársága.

veterán autók találkozó
(Fotó: Bujtor István Filmfesztivál/Facebook)

A fesztivál programjait koncertek, utcaszínház, ételkóstoló, emlékkiállítás, veteránautós találkozó és retro utcabál színesíti. A kertmoziban esténként a nagy Bujtor-klasszikusokat – A Pogány Madonna, Az elvarázsolt dollár, a Hamis a baba és a Csak semmi pánik – vetítik. A Bujtor István-emlékkiállítás egyebek mellett Kardos doktor rendőrszobáját, egykori filmes mementókat, kellékeket, relikviákat, hajós ereklyéket, filmes kulisszafotókat, plakátokat mutat be.

A családi programok között olyan színházi előadások is szerepelnek, mint a Padlás című musical és a Lúdas Matyi, filmzenei és operett-musical slágerek szólalnak meg a Pécsi Nemzeti Színház művészei előadásában, fellép többek között Takács Nikolas, Huzella Péter és Gerendás Péter.

Nyári balatoni programajánlónkat az alábbi linkekre kattintva találod:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •