Swimbus
Magyar fejlesztésű kétéltű a vízen

Bemutatták a magyar fejlesztésű kétéltű Swimbus városnéző vízibuszt, amelyet mi is kipróbálhattunk. Ezzel a járművel az aszfaltról egyenesen a Dunába vezetett az utunk, miközben felejthetetlen élményben volt részünk.

Swimbus, a kétéltű magyar járműcsoda

A Dunában közlekedő vízibusz üzemeltetői évekkel ezelőtt hatalmas fába vágták a fejszéjüket. Elhatározták, hogy a RiverRide úszóbuszt továbbfejlesztik, és megalkotnak egy új városnéző kétéltűt. A munka gyümölcsének beéréséhez azonban szükség volt 13 ezer dunai “merülésre”, valamint több százezer kilométer városi közlekedésre. No meg persze az eddigi tapasztalatokra. A hosszan tartó városnézések azonban meghozták a sikert, hiszen létrejött a  Swimbus 12.01.

Swimbus
A magyar fejlesztésű kétéltűt a hazai közönség is kipróbálhatja

Az elsőként 2009-ben útjára indult vízi járat igazi különlegessége, hogy még a csobbanás előtt egy felszíni városnézés részesei lehetünk. Ez olyannyira egyedülálló élménynek számít, hogy az Európai Unióban a Swimbus az egyetlen jármű, amely városi autóbuszként és személyhajóként is közlekedhet. Ha tehát igazi nyári programot keresel családdal vagy barátokkal, a kétéltű járműben biztosan nem fogsz csalódni. De nézzük, mit is rejt magában egy túra!

Kétéltű
A szárazföldi városnézés során a legszebb magyar épületeket csodálhatjuk meg (forrás: riverride.hu)

Városnézés elérhető áron

A nem mindennapi városnézés a Magyar Tudományos Akadémia székházától indul, egészen pontosan a Széchenyi István térről, amelyet a Zsinagóga követ. A harmadik látványosság a vízi-szárazföldi túra során az Operaház, ahonnan egészen a Hősök teréig menetel a kisbusz. A felszíni városnézés utolsó megállója után már nincs is más hátra, mint a Duna-partról a vízbe csobbanni a magyar fejlesztésű kétéltű belsejében. A vízben haladva először aztán a Lánchidat csodálhatjuk meg, amelyet a Parlament követ. Az út vége felé még megtekinthetjük a Citadellát, valamint utolsó látványosságként a Budai Várat.

Az összesen 15 nyelven elérhető családi program akár SZÉP kártyával is megfizethető. Egy teljes felnőtt városnézésért most akciósan csupán 3 000 forintot kell fizetni. A Junior és diák jegy 5 000 forintba kerül, míg 6 éves kor alatt ingyenen csobbanhatnak az utazni vágyó gyerekek. Az 1 óra 35 perces járatok vasárnap 11:30 és 15 órakor indulnak.

Kétéltű
A városnézés modern és biztonságos formája (forrás: riverride.hu)

Ha csak egy rövid városnéző túra fér bele az időnkbe a kétéltű jármű fedélzetén, akkor 4000 forintos felnőtt jeggyel kell számolni, a diák és junior jegy 3000 forintba kerül, míg 6 éves kor alatt szintén ingyenes a részvétel. Az 50 perces rövidített túrák vasárnap 10:30 és 14 órakor indulnak.

Ha te is szereted a furcsa buszokat, ne hagyd ki korábbi cikkeinket sem: 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •