alba regia jazz feszt fesztivál
(Fotó: master1305/Freepik)

Augusztus 9-11-ig ismét Alba Regia Feszt Székesfehérváron. Három napon keresztül nincs megállás, hazánk legigényesebb zenekarai rázzák fel a várost ingyenesen látogatható koncertekkel. Ez is érdekelhet: Egész nyáron ingyenes koncertek várnak Budapest történelmi helyszínein

Alba Regia Feszt, az 1967 óta tartó a kultúrmisszió

A jazzfesztivál lényegében egy kultúrmisszió, melynek célja, hogy az igényes, mégis befogadható muzsikát az utca emberével is megszerettessék. Ezúttal a Bartók Béla téren felállított szabadtéri színpadon adnak koncertet hazánk legnevesebb jazz, funk-soul és egyéb fúziós stílusokat képviselő előadói. Pénteken a Fehérvár Big Band, a Vörös Janka New X-Series, valamint a Mörk feat. Borbély Mihály és Ferenczy György koncertje vár minket. Szombaton pedig a Bágyi Balázs New Quartet, a Jambalaya és a Vörös Tamás Project. Folytatva a sort a záró napon is igazi nagyágyúk lépnek színpadra: a Vibraton Quartet, a Budapest Ragtime Band, Pátkai Rozina, valamit Bársony Bálint és a Magyar Rhapsody Projekt.

alba regia feszt

A sztárzenészek felvonultatása mellett a fesztivál küldetése, hogy fellépési lehetőséget adjon a fiatal tehetségeknek. Idén az átállások alatt a Kodolányi János Egyetem Modern Zenei Tanszékének legtehetségesebb hallgatói utcazenélnek, hogy a járókelők egy pillanatig se maradjanak zenei táplálék nélkül. A jazzfesztivál teljes programlistáját itt találod.

Az 1967-ben alapított fesztivált Székesfehérvár önkormányzata, a Docler Holdinghoz tartozó Kodolányi János Egyetem Modern Zenei Tanszéke és a Hang-Szín-Tér Művészeti Szakközépiskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és Kollégium összefogásával 2014 óta ismét minden évben megrendezik. Reméljük, hogy ennek a hagyománynak soha nem szakad vége!

Ezek a nyári programok is tetszhetnek:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •