barbie fashionista vitiligo barbie
A különleges babákkal a márka célja, hogy megmutassa a szépség és a divat valamennyi formáját; fotó: Paul Jordan

Tovább színesíti több mint 170 féle egyedi karakterből álló Fashionista termékvonalát a Barbie. A különféle bőrszínű és testalkatú babák mellett már vitiligós, kopasz és aranyszínű lábprotézises Barbie, illetve egy hosszú hajú Ken figura is kapható. A különleges babákkal a márka célja, hogy megmutassa a szépség és a divat valamennyi formáját. Illetve hogy folytassa a párbeszédet a testi fogyatékossággal és annak elfogadásával kapcsolatban.

Az új Barbie megalkotásában bőrgyógyászok is részt vettek

A vitiligós Barbie már a márka nemzetközi Instagram-oladalán való bemutatkozásakor nagy népszerűségre tett szert. A baba megalkotásánál a legfontosabb szempont a vitiligó valósághű megjelenítése volt, így a Mattel termékfejlesztői bőrgyógyászokat is bevontak a tervezési folyamatba.

A különleges afroamerikai baba mellé egy haj nélküli Barbie is érkezik a kollekcióba, ami nem csak a kifutókról az utcákra is átgyűrűző trendekre reflektál, hanem azoknak a lányoknak is szól, akik hajhullással küzdenek.

A tavaly szeptemberben bejelentett kerekesszékes és műlábas baba után egy arany lábprotézises, sötét bőrű baba is helyett kapott a testi fogyatékosságokat bemutató Fashionista gyűjteményben, hogy a gyerekek még változatosabb történeteket játszhassanak el. Ken is új külsővel színesíti a termékvonalat: először láthatjuk hagyományosan megszokott külsejétől eltérő hosszú hajú változatban.

A Fashionista sorozat elfogadásra tanít

„Azt gondoljuk, hogy mivel mi magunk is sokfélék vagyunk, fontos, hogy játékainkon keresztül is a lehető legváltozatosabban mutassuk meg a minket körülvevő világot, és további történetmesélésre, játékra buzdítsunk” – mondta Török Kata, a Mattel magyarországi brandmenedzsere.

A Fashionista sorozatban ma már minden hajtípus, bőrszín, testalkat és arcforma képviselteti magát. Beleértve az átlagosnál magasabb, a kis termetű, illetve a teltkarcsú formákat is. Így a termékvonalban jelenleg 5-féle testalkatú, 22-féle bőrszínű, 76-féle hajstílusú, 94-féle hajtónusú és 13-féle szemszínű Barbie baba található meg- A Ken babák 4-féle testalkattal, 18-féle arcformával, 13-féle bőr- és 9-féle szemszínnel, valamint 22-féle hajtónussal kaphatók. A kollekció legújabb darabjai már a hazai üzletekben is elérhetőek!

A Barbie másik híres kollekciója a Signature kollekció, amely inspiráló nőket mintáz. Az egyedülálló csapatba tavaly a mexikói festőművész, Frida Khalo is bekerült.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •