mulabas barbie
A kerekesszékes és a műlábas Barbie babák már itthon is kaphatóak; fotó: Médiapiac

A hatvanadik évfordulóját ünneplő Barbie két új darabbal bővítette a Fashionista kollekcióját, amelyben minden bőrszín és testalkat képviselteti magát. A kerekesszékes és a műlábas Barbie babák már itthon is kaphatóak, és talán segítenek hozzájárulni a testi fogyatékosságok elfogadásához.

Kórház is segített a szék megalkotásában

Az új babák megalkotásában a Mattel szakértőkkel és hasonló fogyatékossággal élő gyerekekkel működött együtt, hogy minél hitelesebben és élethűbben készíthessék el a játékokat. A kerekesszéket a Los Angeles-i UCLA Mattel Gyermekkórház, illetve kerekesszék specialisták segítségével, a valódi merevvázas kerekesszék mintájára fejlesztették ki. Könnyedén belehelyezhető a hozzá tartozó, hajlítható testű baba, valamint a „Barbie hajlékony jógababák” kollekció minden darabja. A játék közben felmerülő akadályok áthidalása érdekében pedig egy Dreamhouse rámpa is jár a szetthez.

kerekesszékes Barbie
Kerekesszékes Barbie

A műlábas Barbie és egy kar nélküli kislány története

A műlábas baba megalkotásában a Barbie a 13 éves, karprotézissel élő Jordan Reeves-szel és orvosával működött együtt. A lány célja, hogy támogassa az olyan kreatív megoldások kialakítását, amelyek segítik a hiányzó végtagok pótlását, és így megkönnyítik a testi fogyatékkal élő gyerekek életét. A valósághű baba fontos jellemzője, hogy a lábprotézise lecsatolható. A külföldön már igen népszerű babák iránt Magyarországon is nagy az érdeklődés, szeptembertől a hazai üzletekben is elérhetőek.

műlábas Barbie
Műlábas Barbie

A Barbie másik híres kollekciója a Signature kollekció, amely inspiráló nőket mintáz. Az egyedülálló csapatba idén a mexikói festőművész, Frida Khalo is bekerült.

Forrás: Médiapiac; fotók: Mattel

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •