Vattacukor Barlang
(forrás: ellaslist.com)

Ha szereted a lenyűgöző színeket, és nagy rajongója vagy a természeti látványosságoknak, akkor ne hagyd ki a Vattacukor Barlang mesebeli világát!

A Vattacukor Barlang mesebeli világa

Ha Ausztráliában jársz a Munmorah Állami Természetvédelmi területen, feltétlenül látogass el a Cotton Candy Caves természeti látványosságához. Az itthon csak Vattacukor Barlangok néven ismert mesevilág Új-Dél-Wales fővárosától 130 kilométerre, északra található. Ha autóval közelítenéd meg, egy könnyed két órás vezetéssel számolj Sydney-től.

Vattacukor Barlang
(forrás: urbanlist.com)

Ezen a varázslatos, szinte álomszerű helyen a ragyogó színek mellett számos egyéb csodát is felfedezhetsz. Többek között védett lagúnákat, zord strandokat, és számos parti ösvényt. A Vattacukor barlangok valójában a Munmorah-tengeri barlangok nevet viseli, és természetvédelmi területként tartják őket számon. Érdemes azt is tudnod, hogy ezen a partszakaszon él az Awabakal őslakos törzs megmaradt népe. Barátságosak az ottlakók, de hagyományaikat és értékeiket illendő tiszteletben tartani. A Vattacukor Barlang alapvetően rózsaszínű sziklákat, és kéken izzó szikla-medencéket foglal magába. A sziklák felszínén megjelenő barna, rózsaszín és lila árnyalatok az apró hullámok állandó becsapódásának az eredményei. A barlangi túra egyébként viszonylag könnyedén teljesíthető: ha a rövid utat választod, nagyjából 1 órás időtartammal kalkulálj.

Mielőtt azonban ellátogatnál a Vattacukor Barlang lenyűgöző helyszínére, érdemes tájékozódnod az ár-apály éppen aktuális helyzetéről. A helyiek ugyanis arra kérik az idelátogatókat, hogy kizárólag apálykor kiránduljanak, mivel a felcsapó hullámok könnyen a mélybe sodorhatják a turistákat. Mindemellett pedig az sem elhanyagolható szempont, hogy csupán apálykor lehet gyönyörködni a mesebeli színvilágban. Ha tehát te is a barlang túra szerelmese vagy, ezt a kalandod ne hagyd ki!

További csodálatos helyekről készített cikkeinket itt találod:

(forrás: www.theurbanlist.com)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •