Vastag Csaba
A szemetelés leküzdése az egyik legfontosabb célja az életben

Vastag Csaba szenvedélyesen utálja a szemetelést és hisz abban, hogy az igazi változást csak az egyéni döntések hozhatják meg. Az énekes ennek megfelelően saját életét is fenntartható módon éli.

Mindene a környezetvédelem

Vastag Csaba autójában mindig van pár szemeteszsák, így még vezetés közben is külön-külön tudja gyűjteni a hulladékot. Ez a fajta odafigyelés azonban egyáltalán nem újdonság az énekes számára, hiszen a mindennapjait is meghatározza az erre irányuló tudatosság. Otthonában szelektíven tárolja a szemetet: külön a papírt, a műanyagot és a szerves hulladékot. Az énekes azt is elárulta, hogy nagyon büszke arra, hogy csatlakozott az Élhető Hazánkért Társadalmi Mozgalom célkitűzéseihez. A politikamentes kezdeményezés célja ugyanis, hogy vállalkozók, művészek, sportolók és tudósok bevonásával párbeszédet indítson napjaink legégetőbb kérdéseiben.

“Nem azért kiemelt fontosságú számomra a környezetem védelme, mert ismert emberként sokan figyelnek, vagy példát akarnék mutatni. Egyszerűen utálom a szemetelést és aggaszt, hogy a műanyag ellepi a világunkat. Ha mindenki azt mondja, hogy „nem rajtam múlik”, akkor soha nem lesz eredmény. Hiszek abban, hogy minden az egyéntől indul el és egyenként nagy tömeget alkothatunk” – mondta Vastag Csaba. Az autógyártók is egyre inkább elköteleződnek a környezetvédelem mellett. A Suzuki sem maradhat ki a sorból: A Suzuki hadat üzen a tengeri műanyaghulladéknak

Vastag Csaba szemétmentes világra törekszik

Az énekes leginkább aziránt érdeklődik, hogy a műanyagot milyen módszerekkel tudják megsemmisíteni, vagy energiát termelni belőle. Ennek érdekében több tudóssal és szakemberrel beszélgetett, melynek révén megismerkedett a pirolízis nevű hulladékkezelési módszerrel. Ennek lényege, hogy a szemetet ártalmatlan anyagokra bontják. Csaba számára a legszebb dolog lenne a világon, ha minden ország eljutna arra a szintre, amit Svájc képvisel. Ott ugyanis elmondása szerint akár még a főtér aszfaltjáról is enni lehetne, annyira tiszta és szemétmentes minden. Tudtad, hogy újrahasznosított műanyagból készül többek között a Jaguar Land Rover utastere? Erről itt olvashatsz: Műanyag hulladékból készül a Jaguar Land Rover utastere

Vastag Csaba azonban nemcsak a környezetére, hanem magára is odafigyel. A rendszeres testmozgás mellett, fontos számára az egészséges táplálkozás is.  “Az alapelvem, hogy az élet olyan, mint egy nagy tábla, finom csoki. Az elején még fékevesztetten habzsolod, aztán ahogy telik az idő és fogy a csokiból, úgy lesz egyre nagyobb érték minden kocka. Így vagyok a környezetvédelemmel és a saját egészségemmel is.”

További környezettudatos cikkeinket se hagyd ki: 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •