Most, a járvány és a kijárási korlátozás idején is használtad az autót?

toman szabina lexus nx300 hibridIgen, csak nagyon rövid utakra mentem vele, többek között az irodába, meg haza. Hetente háromszor már bemegyek dolgozni, de ezt csak a múlt héten kezdtem el, előtte otthonról intéztem mindent. Ezért nem is igazán kellett autóba ülnöm az önkéntes karantén alatt.

Hogyan tartod tisztán? Fertőtleníted az autót?

Van légfertőtlenítő spray-m és nedves törlővel is áttörlöm a kormányt, meg a kilincset. Természetesen kesztyűt és maszkot viselünk, az előírásoknak megfelelően, ahol szükséges. A lányok is nagyon helyesen alkalmazkodtak ehhez az új helyzethez.

Mikor szerezted meg a jogosítványt?

Húsz évvel ezelőtt, 2000-ben lett meg a jogsim. Fiatal koromban nagy rally rajongó voltam. Volt egy nagyon kedves barátom Tatán, aki rallizott, a Skodától kezdve a Mitsubishiig mindenféle autója volt, ezeket persze én is kipróbáltam. Pár versenyen én is részt vettem mint néző. De aztán elkezdtem sokat utazni, a WRC-t azonban követtem utána is.

Mi volt az első autód?

Érdekes, de nekem hamarabb megvolt az autóm, mint hogy megkaptam volna a jogosítványomat. Már ott állt, és várt rám a ház előtt a háromajtós A3-as kis Audi, persze arany színben. Gyönyörű kocsi volt!

toman szabina egészséges életmódja
Fotó: Zsólyomi Norbert

Ma már anyaként másként vezetsz, mint korábban?

Igen, mióta gyerekeim vannak, sokkal óvatosabban vezetek. Ha pedig ők is bent ülnek az autóban, akkor még inkább. Ugyanakkor szerintem fontos, hogy ne csak biztonságosan, de lendületesen is vezessek. Egyébként szabálykövető vagyok, például sosem csúszok át a sárga lámpán. Ha nincsenek ott a lányok, akkor telefonálok vezetés közben, de természetesen csakis kihangosítva. Ám ha ők is ott ülnek, akkor fel sem veszem a telefont.

Van olyan szituáció, amiben nem érzed jól magad vezetés közben?

Nagyon nem szeretek az autópályán kamionok között menni. Akár előttük, mögöttük, akár közöttük haladok, sehol sem érzem jól magam. A bátyám ugyanis kamionsofőr, és mesélt egy-két olyan veszélyes helyzetről, amelyek megmaradtak bennem. Nem szeretném átélni őket!

Az interjú 2020. májusában készült, ha érdekel, milyen autót használ 2022-ben Szabina a Cápák közöttben, kattints ide. Témába vág: Melinda szintén egy Lexus NX tulajdonosa, aki teljes összhangban van imádott autójával. Olvasd el vele készült interjúnkat!

Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1
2