toman szabina lexus nx300 hibrid

Tomán Szabina autója egy gyönyörű világosszürke, hibrid Lexus NX 300 modell. A TOMAN Lifestyle alapítója, egykori divatmodell bár viszonylag későn szerezte meg a jogosítványt, mindig is odáig volt a kocsikért, különösen a rallyautókért rajongott. Ma azonban már a biztonság és a praktikusság az elsődleges szempont nála, ha új autó vásárlására készül.

Miért szereted az autódat?

Mert gyors! És ha még gyorsabban, dinamikusabban szeretnék menni, akkor sport fokozatba kapcsolom. De szeretem benne azt is, hogy hűthetők és fűthetők bőrülései. Ez különösen kényelmes, és praktikus megoldás. Az asszisztenciák közül nagy kedvencem például a tolatóradar, a tolatókamera, vagy a sávtartó program.

A Lexus NX 300 csomagterével mennyire vagy elégedett?

Amikor kiválasztottuk a modellt, a gyerekek miatt fontos szempont volt, hogy a belső tér kialakítása ideális, a csomagtartó mérete pedig elég nagy legyen. Dupla csomagtartós az autó, ami óriási segítség nekünk. Ez azt jelenti, hogy ahova általában a pótkerék kerül, nekem ott még egy csomagtartó rekesz található és az alá jött a pótkerék. Ez sokkal nagyobb teret biztosít a pakolásra, ami a kétéves Szofi miatt mindenképpen segítség, hiszen az ő babakocsija mindig be kell, hogy férjen, sok más egyébbel együtt.

toman szabina autoja egy lexus nx300 hibridMire használod a Lexust?

A munkába járás mellett a mindennapi bevásárlásokhoz, például ha a zöldségeshez vagy a közértbe megyek, bár mostanában sok mindent online igyekszem megoldani. Továbbá akkor is ezt használom, amikor a két lányommal hármasban utazunk. De a családi utazásokra mindig a párom autójával megyünk és olyankor a kutyánk is velünk tart. Ilyenkor mindig előre készülök az útra, hogy legyen bekészítve innivaló, csipegetnivaló a gyerekeknek.

Most, a járvány és a kijárási korlátozás idején is használtad az autót?

Igen, csak nagyon rövid utakra mentem vele, többek között az irodába, meg haza. Hetente háromszor már bemegyek dolgozni, de ezt csak a múlt héten kezdtem el, előtte otthonról intéztem mindent. Ezért nem is igazán kellett autóba ülnöm az önkéntes karantén alatt.

Hogyan tartod tisztán? Fertőtleníted az autót?

Van légfertőtlenítő spray-m és nedves törlővel is áttörlöm a kormányt, meg a kilincset. Természetesen kesztyűt és maszkot viselünk, az előírásoknak megfelelően, ahol szükséges. A lányok is nagyon helyesen alkalmazkodtak ehhez az új helyzethez.toman szabina lexus nx300 hibrid

Mikor szerezted meg a jogosítványt?

Húsz évvel ezelőtt, 2000-ben lett meg a jogsim. Fiatal koromban nagy rally rajongó voltam. Volt egy nagyon kedves barátom Tatán, aki rallizott, a Skodától kezdve a Mitsubishiig mindenféle autója volt, ezeket persze én is kipróbáltam. Pár versenyen én is részt vettem mint néző. De aztán elkezdtem sokat utazni, a WRC-t azonban követtem utána is.

Mi volt az első autód?

Érdekes, de nekem hamarabb megvolt az autóm, mint hogy megkaptam volna a jogosítványomat. Már ott állt, és várt rám a ház előtt a háromajtós A3-as kis Audi, persze arany színben. Gyönyörű kocsi volt!

Ma már anyaként másként vezetsz, mint korábban?

Igen, mióta gyerekeim vannak, sokkal óvatosabban vezetek. Ha pedig ők is bent ülnek az autóban, akkor még inkább. Ugyanakkor szerintem fontos, hogy ne csak biztonságosan, de lendületesen is vezessek. Egyébként szabálykövető vagyok, például sosem csúszok át a sárga lámpán. Ha nincsenek ott a lányok, akkor telefonálok vezetés közben, de természetesen csakis kihangosítva. Ám ha ők is ott ülnek, akkor fel sem veszem a telefont.

toman szabina egészséges életmódja
Fotó: Zsólyomi Norbert

Van olyan szituáció, amiben nem érzed jól magad vezetés közben?

Nagyon nem szeretek az autópályán kamionok között menni. Akár előttük, mögöttük, akár közöttük haladok, sehol sem érzem jól magam. A bátyám ugyanis kamionsofőr és mesélt egy-két olyan veszélyes helyzetről, amelyek megmaradtak bennem. Nem szeretném átélni őket!

TÉMÁBA VÁG: Melinda szintén egy Lexus NX tulajdonosa, aki teljes összhangban van imádott autójával. Olvasd el vele készült interjúnkat!