netflix streaming laptop film
(Fotó: Freepik)

Igen, tudjuk, nincs karácsony Kevin nélkül. De mit nézzen a család, ha már lement a kötelező Reszkessetek betörők!-maraton? Persze, hogy a Netflixet! Ugyanakkor azok, akik már egy ideje felhasználók joggal gondolhatják úgy, hogy már mindent megnéztek, ami érdekli őket a platformon. Azonban még mielőtt teljesen kiábrándulnánk a szolgáltatásból, megmutatjuk, hogyan érhetők el azok a kategóriák, amiket nem reklámoz számunkra a szolgáltató. Tipp: Te karácsonyoznál a Grincs barlangjában? Esetleg a McCallister-házban? Egy éjszakára kiadó a Reszkessetek, betörők! ikonikus háza az Airbnb-n

A (nem is annyira) titkos Netflix-kódok

Aki használja a legnépszerűbb streaming szolgáltatást, az tudja, hogy ha egyszer véletlenül elindított egy tinifilmet, akkor nagy valószínűséggel a Netflix algoritmusa azóta is hasonló témájú tartalmakat akar ránk erőltetni. Ez az esetek nagy részében kényelmes funkció, hiszen olyat nézhetünk, amiről tudjuk, hogy tetszeni fog. Igen ám, a baj ezzel csak az, hogy a Netflix ilyenkor háttérbe helyez egy rakás olyan filmet, ami amúgy érdekelne minket. Éppen ezért itt az ideje, hogy saját kézbe vegyük az irányítást.

Itt jönnek képbe azok a bizonyos titkos (nem) Netflix-kódok. Az alábbi listában kigyűjtöttünk egy csomó közkedvelt műfajt, amelyekhez a Netflix egy több számjegyből álló kódot társít. Ha ezeket a kódokat beírod a platform keresőjébe, akkor megkapod az adott kategória összes filmjét. Nincs több felesleges keresgéléssel töltött idő. Egy próbát mindenképpen megér.

karácsonyi netflix filmek titkos kódok
(Forrás: Netflix)

Karácsony lévén természetesen a karácsonyi filmek a legfontosabbak. Habár a Reszkessetek betörők!, Igazából szerelem, a Grincs vagy a Mi a manó filmeket soha egyetlen új alkotás sem fogja letaszítani a legjobb karácsonyi filmek trónjáról, néha azért érdemes kitekinteni a nagy világba, hátha találunk egy-egy gyöngyszemet. A Netflix szerencsére évről-évre ontja magából a tematikus filmeket az év ezen időszakában, így van bőven miből válogatni. A karácsonyi kategória titkos Netflix kódjai a következők:

  • Karácsonyi gyermek- és családi filmek: 1474017
  • Karácsonyi romantikus filmek: 1394527

A következő oldalon további titkos kódokat találsz.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1
2