Subaru Solterra
(forrás: subaru)

A Subaru Solterra végre felfedte magát, mivel a gyártó nyilvánosságra hozta az első zéró emissziós járművének bemutató fotóit. A kompakt SUV-ról korábban már fel-fel libbentek hírek, ugyan akkor még Evoltis néven emlegették. Szerencsére azonban hamar meggondolta magát a Subaru és időben váltott a sokkal népszerűbb Solterra névre.

Hamarosan érkezik a Subaru Solterra

A latin eredetű név két külön szóból tevődik össze. Elsőként a “Sol”, vagyis Nap, majd a “Terra”, vagyis Föld kifejezésekből származik. Az autógyártó nem véletlenül választotta ezt a két szót, mivel eltökélt szándéka, hogy általa kifejezésre juttassa az anyatermészetet és a békés együttélés lenyűgöző formáját. A márka számára mindig is sokat jelentett az újrahasznosítás és a környezetvédelem, erről korábban mi is írtunk: Az újrahasznosítás szellemében gyárt bútorokat a Subaru

A Subaru Solterra eddig napvilágra került fotóin látható vékony LED-es fényszóró, és az izmos kinézetű motorháztető, ívelt tetővonalával jól hangsúlyozza a terepjárókra jellemző erőteljes külsőt. Ehhez pedig egyértelműen és tökéletesen passzol a bőséges hasmagasság.

Subaru Solterra
(forrás: subaru)

A Subaru egyelőre semmilyen további műszaki részletet nem osztott meg, így arról sincs információ, milyen hajtáslánccal érkezik majd az elektromos jármű. Annyi azonban már biztos, hogy a Subaru Soltera terepjárót az e-Subaru Global Platform fogja támogatni. Ennek érdekessége, hogy a sportautó-gyártó a technológiáját a Toyota támogatásával közösen fejlesztette ki. Nem csoda tehát, hogy az új modell eléggé hajaz a szintén nemrégiben bemutatott elektromos Toyota bZ4X-re. Reményeink szerint mihamarabb közöl a gyártó további információkat, mi ugyanis már nagyon várjuk őket.

További autóshírek is érdekelnek? Böngéssz korábbi cikkeink között: 

(forrás: caranddriver)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •