Škoda Fabia
(Fotó: Skoda)

Megérkezett az új Škoda Fabia várva várt negyedik generációja. A legújabb modell nem csupán tágasabb, biztonságosabb, de okosabb is elődjénél.

Az eddigi legtágasabb Škoda Fabia

Az új Škoda Fabia az első az új nemzedék között, amely a Volkswagen csoport MQB-A0, keresztmotoros platformjára épül. Emellett pedig a kategória legnagyobb helykínálattal rendelkező modellje. A 4108 milliméteres hosszúságával és 1780 milliméteres szélességével tekintélyes belsőteret tudhat magáénak. Nem beszélve 380 literes csomagtartójáról, amelyet a hátsó ülések lehajtásával összesen 1190 literre bővíthetünk.

Dinamikus külső megjelenés

Skoda Fabia

Az új Škoda külseje is sokkal érzelemdúsabb lett elődjeinél. Az éles metszésű, már alapkivitelben is LED-technikájú fényszórók mellett, szoborszerűen plasztikus vonalvezetése igazán dinamikus megjelenést kölcsönöz. Az első lökhárító alsó légbeömlő nyílása mögött elhelyezett, újszerű hűtőzsaluzat 120 kilométer / órás sebességnél akár 0,2 literrel mérsékli az üzemanyag-fogyasztást. A gyártó által kínált, kilenc különböző karosszériaszínnel ráadásul teljes mértékben magunkra szabhatjuk a Fabia külsejét. De meg kell említeni még az aerodinamikailag optimalizált keréktárcsákat, valamint az első ajtókon található, cseh zászlót idéző háromszög motívumát.

A legtágasabb belterű Škoda Fabia

2564 milliméteres tengelytávjával az új Fabia minden utasnak tökéletes helykínálatot szolgáltat. Az igényes belsőt a különböző színben elérhető díszvarrások, dekorbetétek és LED-es hangulatvilágítások mindinkább feldobják. Az exkluzivitás szerelemeseinek kívánságra bőrbevonatú, multifunkciós kormánykerék, vagy háromküllős, multifunkciós sportkormány is elérhető. A 10,25 col képátlójú kijelzőfelület igény esetén kérhető, alapkivitelben csupán 3,5 colos, analóg műszeregységgel ellátott információs kijelző jár. Ugyanígy extraként igényelhető a kétzónás Climatronic légkondicionáló berendezés tekerőgombokkal.

Okos megoldásokban sincs hiány

Beépített eSIM-kártyájával az új Fabia állandó internetkapcsolattal rendelkezhet. Ha pedig ez sem lenne elég, csak csatlakoztassuk okostelefonunkat a Wireless SmartLink technikáján keresztül a jármű rendszerére. A merülés miatt sem kell aggódni, mivel Phone Box rekesz is elérhető az új modellben. A legújabb technológiával felszerelt autóban mindemellett Laura, a digitális asszisztens is rendelkezésre áll.

Skoda Fabia

Biztonságban is az első

Az akár kilenc légzsákkal is elérhető Fabia a szegmens egyik legbiztonságosabb modellje. Nem csupán menetasszisztenst, parkolási segédet, adaptív sebességszabályozót, de sávtartó-, és manőverasszisztenst is kapunk többek között. Mindezek mellett pedig akár kilenc légzsákkal is kérhetjük az új Škoda modellt.

Az 1 literes benzinmotorból 65 és 80 lóerős kivitel érhető el, amelyet ötfokozatú kéziváltóval kínál a gyártó. A 110 lóerős turbó kivitel ellenben már  hatfokozatú kézi-, illetve hétfokozatú DSG automata váltóval igényelhetjük. A modell csúcskategóriája az 1,5 literes 4 hengeres benzines kivitel, amely 150-es lóerővel és DSG váltóval érkezik. Hibrid és dízelmotor egyelőre nem szerepel a kínálatban.

A márkával kapcsolatos további cikkeket is olvashatod el: 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •