Nagyobb, sportosabb és megbízhatóbb lett az új Škoda Fabia

Az új Škoda Fabia negyedik generációja továbbra is őrzi a 22 éves múltra visszatekintő klasszikus miden erényét. Kompakt külső méreteivel, tágas belterével, magasszintű biztonsági rendszerével méltón folytatja töretlen sikertörténetét.

Hagyomány és innováció

„Érzelmekben gazdag formai nyelvezetével az új Škoda Fabia már első pillantásra vérbeli Škoda-modellként azonosítható. Utasterét jelentősen továbbfejlesztettük elődjéhez képest, magasszintű kényelemmel, modern infotainment-berendezésekkel és innovatív vezetői segédrendszerekkel – ismerteti a legújabb modellt Johannes Neft, a Škoda igazgatótanácsának a műszaki fejlesztés területéért felelős tagja. – A vonzó ajánlatot az eddigieknél is tágasabb térkínálat, a gazdaságos motorok, valamint kiváló menettulajdonságok teszik teljessé. Új belépőmodellünk így mindent kínál, amit csak egy modern kisautótól kívánhatunk – s kicsivel még többet is.”

uj Škoda Fabia
A Škoda modelljeire jellemző kristályhatású struktúrák gondoskodnak a dinamikus és modern megjelenésről

Minden ízében modern formavilág

Az új Škoda Fabia elölnézetét egészen a hűtőrácsig húzódó, éles metszésű fényszórói határozzák meg, amelyek már alapkivitelükben is korszerű LED-technikával működnek, ám kívánságra Full-LED kivitelben is rendelkezésre állnak. A márkára jellemző kristályhatású struktúrákkal kidolgozott hátsó lámpák extrafelszerelésként szintén rendelhetők Full-LED változatban. A Škoda Fabia új beltér-kialakítása mindinkább hangsúlyozza a tágas érzetet és a modern megjelenést. A szabadon álló központi képernyővel kialakított, szimmetrikus felépítésű műszerfalat és dekorbetéteket is saját ízlésünkre szabhatjuk – természetesen a felszereltségi szintek függvényében. A piacra történő bevezetéskor három opció közül választhatunk: Active, Ambition és Style kivitel.

Gazdaságos fogyasztás rövid és hosszú távon

Az MQB-A0 platformra épülő új modell gazdaságos motorokkal érkezik. Palettáján jelenleg öt benzinmotor szerepel. Mind az öt erőforrás a Volkswagen Csoport új EVO-motorgenerációjának tagja és a WLTP-ciklus szerint túlnyomórészt öt liter körüli kombinált üzemanyag-fogyasztás jellemzi őket 100 kilométerenként. A Škoda Fabia generációváltásával azonban egy új csúcs-motorváltozat is megjelent a kínálatban. Az 1.5 TSI aggregát 110 kW (150 LE) teljesítményt produkál négy hengeréből és alapkivitelében hétfokozatú DSG sebességváltóhoz csatlakozik.

Megbízható társ a bajban

Az új Fabia egy esetlegesen bekövetkező baleset esetén akár kilenc légzsákkal óvhatja a bennülőket. A generáció legújabb modellje emellett további ISOFIX- és felső heveder (Top Tether) rögzítő pontokat is kínál, első ízben az első utasülésen. Kiterjedt biztonsági felszereltségével a modell piaci szegmense legbiztonságosabb modelljei közé tartozik.

Új Škoda Fabia: Kompakt méret kompromisszum nélkül

Az MQB-A0 platform a jármű arányaira kifejtett hatása a Fabia új méreteiben is tükröződik. A megnövekedett méretek ellenére a Škoda mérnökei sikerrel őrizték meg az autó tömegét csaknem a harmadik generáció szintjén.

MéretekÚj ŠKODA FABIA
Hosszúság [mm]4107
Szélesség [mm]1780
Magasság [mm]1460
Tengelytáv [mm]2564
Első nyomtáv [mm]1525
Hátsó nyomtáv [mm]1509
Csomagtér térfogata [l]380
Csomagtér térfogata lehajtott hátsó üléstámlával [l]1190

 

Amennyiben érdekel, nekünk milyen élményeket szerzett már a Škoda, kattints az alábbi linkekre:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •