skoda kamiq női vezető
Jól összerakott, kifejezetten tágas SUV-ot kaptunk tesztelésre

A Škoda eddigi legkisebb SUV modellje a meglepetések igazi tárháza. Az új Škoda Kamiq hatalmas helykínálata mellett, lenyűgöző formavilágával és kényelmével azonnal belopta magát a szívünkbe. De nézzük, miben volt még kimagasló a cseh márka szabadidő-autója!

Inkább elegáns, mint robusztus az új Škoda Kamiq

Az általunk tesztelt 115 lóerős, manuális váltós Style kivitel szinte szerelem volt első látásra. Fehér színe miatt egyszerre letisztult és puritán, mégis árad belőle az elegancia és a prémium érzet. Az ezüstszürke tetőléc, az ablakkereten végigfutó króm díszítőcsík és a LED-es főfényszórók feletti menetfény – amely irányjelzéskor belülről kifelé kezd világítani – tökéletesen passzol a szabadidő-autó megjelenéséhez. Erre pedig ráerősít a széles hűtőrácsa is. Ránézésre mégsem egy robusztus SUV jelenik meg előttünk, de talán egy másik színnel sokkal vagányabb külsőt varázsolhatunk neki. Ehhez a gyártó 11 féle metálfényezést kínál. Ugyanakkor külön megválaszthatjuk a belső kárpit színét, és dönthetünk a keréktárcsa méretéről és motívumáról is.

feher kamiq hatulrol
Fehér színe miatt letisztult és puritán, mégis árad belőle az elegancia és a prémium érzet

Az új Škoda Kamiq 4241 mm hosszú, 1793 mm széles, és 1531 mm maga. Noha 12 centiméterrel rövidebb, mint a Scala, 8 centivel mégis magasabb nála. A 2651 mm-es tengelytávja kitűnően kedvez a hátsó üléseken utazóknak. Ezzel pedig el is érkeztem a Kamiq legnagyobb előnyéhez, ami nem más, mint a hatalmas helykínálat. Nem csupán vezetőként, vagy utasként helyezkedhetünk el benne kényelmesen, hanem egy nagyobb bevásárlásnál, vagy utazásnál sem kell a tetris módszert alkalmaznunk.

uj skoda kamiq belso
Tágas utastér elől és hátul egyaránt

A 400 literes csomagtér ugyanis a hátsó támlák lehajtásakor 1395 literesre bővíthető. A gyártó továbbá külön opcióként felajánlja az első utas oldali háttámla ledöntését, így akár egy 2,5 méter hosszú bútordarabot is könnyedén szállíthatunk. Az új Škoda Kamiq további érdekessége, hogy a hátsó ülések biztonsági övét az erre a célra kialakított nyílásba tudjuk helyezni, így biztosan nem fog sehova sem beakadni. Nem kell bajlódnunk a csomagtartó lecsukásával sem, hiszen a Kamiq elektromos – belülről is nyitható – csomagtérajtóval rendelkezik, ami kifejezetten jó szolgálatot tesz, mivel nagyon magasra nyílik az ajtó.

kamiq csomagter
Az elektromos csomagtér-ajtó gombnyomásra záródik

Lapozz, hogy még többet megtudj az autóról!

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1
2
3