És jött a RAV4, na meg az első mámoros út

“Életem második autója az a bizonyos pótkerekes csoda lett, amit 30 évesen láttam meg az utakon. A Toyota RAV4-et, a városi terepjárónak titulált csodakocsit egy szombathelyi márkaszalonban vettem újonnan, s én lettem az első tulajdonosa. A hazaút Budapestre mámorban telt – hihetetlen élmény volt egy ekkora járművet vezetni a Yaris után! S mivel nálunk a családban bevett szokás, hogy aki új autót vesz/kap, az tortát rendel. A 20 cm magas, méretarányos RAV4 tortát a kocsi katalógusképei alapján készítették egy mestercukrászatban” – meséli Mónika.

rav4 torta
fotó: Tollár Endre

RAV4-szerelem: a külseje megragad, a belseje megtart

“Odavagyok a formájáért, a karakteréért, a megjelenéséért, de a belső értékei legalább ennyire lenyűgöznek” – mondja autójáról Mónika. Mindig is olyan autóra vágyott, ami egy az egyben képviseli és maximálisan szolgálja az éppen aktuális új életszakaszát, hiszen a yarisos egyetemista napjait felváltották a kisgyermekes, vizslakutyás hétköznapok. “Szeretem, hogy összkerék-hajtású, és szándékosan választottam manuális hatfokozatú sebességváltót. Szeretem a crossover hangulatát! A színével – sötétszürke metál – pedig idővel megbarátkoztam, bár eredetileg pirosat vagy sötétkéket szerettem volna. A dízel üzemanyag a részemről abszolút tudatos döntés volt, mert elsősorban hosszú utakra mentem vele, és így jó fogyasztást sikerült vele elérnem. A 2007-es gyártású (100 kW, 136 LE, 2231 cm3) meseautómmal közel 228 ezer kilométert tettem meg eddig.”

toyota tollár mónika
Fotó: Mahunka Balázs

Mónika szereti a Toyota RAV4 hatalmas csomagterét, a kényelmes utasterét és a vezetőülés tágas komfortját. Szereti azt a biztonságérzetet, amit robusztussága, valamint az ABS (blokkolásgátló) és az ASR (kipörgésgátló) ad. “Abszolút nem érzem nagynak és/vagy férfiasnak magamhoz – bár a színe valóban nem nőies…” – teszi hozzá. További kedvenc kényelmi funkciói a kétzónás digitális klíma, a nyitható napfénytető (ahogy ő fogalmaz: tiszta Sunshine Barbie-feeling!) és a tempomat, valamint az állítható/dönthető utasülések és az esőszenzor. “A kulcsnélküli nyitást és indítást gyakorlatilag az első naptól kezdve szoknom kell, mert ha elfáradok, képes vagyok még most is a kulcsot keresni a zsebemben vagy vezetés közben a kormány jobb oldalán kotorászva kutatni.”

toyota vizsla túra
fotó: Tollár Mónika

A következő oldalon Mónika elárulja, hogy ha egyszer autót vált, milyen modell jöhet szóba.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1
2
3