Volkswagen T-Cross
A T-Cross mellett a tízes listán további kedvenceink is helyet kaptak

Képes összeállításunkban megmutatjuk, hogy az Euro NCAP tesztjei szerint melyek a legbiztonságosabb SUV és 4×4, vagyis összkerék-meghajtású modellek, amelyek mindegyike szuper választás.

TOP 3  legbiztonságosabb SUV

346-346 ponttal a Volkswagen T-Cross (és a Subaru Forester) bizonyult a legbiztonságosabbnak. Ez az a VW SUV, amit mi is tesztelünk már, méghozzá ragyogó türkiz színben. Multimédiás és vezetéstámogató rendszere nagyon sok mindent tud, alapfelszereltségként került bele például környezetfigyelő és gyalogosfelismerő rendszer, városi vészfékező funkció, holttérfigyelő, sávtartó és emelkedést segítő funkció, proaktív utasvédelmi rendszer – nem csoda, hogy ez lett a legbiztonságosabb SUV. A lista harmadik helyén a Tesla Model X áll.

t cross 2
Jól és finoman reagál az irányításra a T-Cross
subaru forester
A Subaru Forester és a T-Cross holtversenyben végzett a legbiztonságosabb SUV versenyben
tesla model x
Tesla Model X, a világ első elektromos SUV-ja

Középmezőny: Audi, Toyota, Mazda, Lexus

Az Audi Q3 a negyedik helyen végzett: a Győrben gyártott terepjáró nemcsak az egyik legbiztonságosabb SUV, az Audi Q3 Sportback ugyanis hanem Best Cars 2020 díjat is nyert olvasói szavazatok alapján kompakt SUV/terepjáró kategóriában. Az Audi Hungaria büszkesége az márka termékkínálatának első igazi kompakt crossover modellje,  debütálását óriási érdeklődést övezte tavaly – a győri gyárba látogatva saját szemünkkel láthattuk, hogyan készülnek a legújabb autócsodák.

Audi Q3 Sportback autóteszt
A gyári tesztpályán ki is próbálhattuk a SUV-kupét

A Toyota RAV4 lett az ötödik legbiztonságosabb SUV. Több, mint negyed évszázada, kategóriateremtő modellként a Toyota RAV4 alapozta meg a kompakt, városi SUV-k piacát. Világszerte a legnépszerűbb modellnek számít, tavasszal gazdára talált a tízmilliomodik modell!

Toyota RAV4 harmadik_generacio
Toyota RAV4 harmadik generáció

Imádjuk a Mazdát – év elején a CX-30 modellt tesztelhettük pár napon át, amelynek nem csak gyönyörű piros színe vett le minket a lábunkról. A hatodik helyet megcsípő városi terepjáróban megtalálható asszisztenciák fokozzák a biztonságot: ilyen a holttérfigyelő, a hátsó keresztirányú forgalomfigyelő, a fáradtságfigyelő, a sávtartó asszisztens, vagy éppen az automata távfénykapcsolás.

Bauer Zsuzsa piros mazda cx 30
Mazda CX-30, remek társunk volt a teszt során

Lexus UX a hetedik helyen – ez az a modell, amely a hazai nagykövetet, Weisz Fannit is levette a lábáról. A környezetbarát, öntöltő hibrid elektromos modelljeiről ismert Lexus vagány, ám mégis elegáns SUV-ja a városi forgalomban akár 50-70%-ban tisztán elektromos üzemű, károsanyag-kibocsátás mentes közlekedést tesz lehetővé.

Weisz Fanni Lexus nagykövet
Lexus UX és Weisz Fanni
Weisz Fanni és a Lexus UX
Szuper páros: Fanni és az UX

Az utolsóknak sincs oka szégyenre: Seat, Skoda, Mercedes, Jeep

A nyolcadik legbiztonságosabb SUV a Seat Tarraco lett, mögötte pedig a Škoda Kamiq végzett holtversenyben a Mercedes GLE-vel.

seat tarraco
Új és fejlett biztonsági funkcióikat kapott az új SEAT Tarraco

Az általunk is kipróbált Škoda Kamiq tágas és meglepetésekkel teli SUV a cseh márkától, lenyűgöző formavilágával és kényelmével azonnal belopta magát a szívünkbe. Számos vezetéstámogató asszisztencia felel a biztonságért, például a tolatókamer, amely bár tökéletesen működött, esős időben a pára- és vízcsepp lerakódás okozott némi kihívást. A felnőtt utasok védelme terén összesen elérhető pontszám 96 százalékát begyűjtötte az Euro NCAP teszteken.

skoda kamiq női vezető
Jól összerakott, kifejezetten tágas SUV-ot kaptunk tesztelésre
mercedes gle coupe
A Mercedes GLE egy hihetetlenül elegáns SUV – visszafogott és markáns is egyúttal

A legrosszabb eredményt a Jeep Wrangler érte el, mindössze 200 ponttal. A Wrangler negyedik generációjának speciális változatát, a Recont itt mutattuk be bővebben, az egyedi megjelenésű Wrangler modellekről pedig itt találsz egy rövidebb videót.

használt jeep wrangler off road terepjáró
Szokatlan látvány az utakon: pink színű Wrangler a Chelsea Truck Company-től; fotó: Motortrend)

Forrás: Dasblog.hu

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •