A győri Audi-gyárban a napokban legördült a gyártósorról a másfélmilliomodik Audi, egy gyöngyházfényű, sötétburgundi színű Q3 Sportback MHEV, amely hamarosan megérkezik Németországba új tulajdonosához. A mild-hibrid technológiával felszerelt autó 1,5-literes TFSI motorja szintén Győrben készült.

Az Audi Hungaria 1998-ban indította el a járműgyártást az Audi TT első generációjának összeszerelésével. Ma már az Audi TT Coupé és Roadster mellett az Audi Q3 és Best Cars díjat nyert Q3 Sportback modellek is Győrben készülnek. És ezt mi is a saját szemünkkel láttuk!

Az Audi Hungaria munkatársainak közös sikere

„Büszke vagyok járműgyártásunk elmúlt 22 évére. 1998-ban egy kis léptékű járműösszeszereléssel indultunk, majd 2013-ban a teljes gyártási mélységet lefedő járműgyárunk megnyitásával a konszern egyik meghatározó gyártótelephelye lettünk a motorgyártás mellett a járműgyártás tekintetében is. Az Audi Hungaria az elmúlt években gyártótelephelyből egy komplex vállalattá fejlődött, ahol a termelés, a fejlesztés, a szerszámgyártás és a konszernszintű beszerzés is jelen van. Valamint számos termék gyártását illetően világszintű vezető szereppel bírunk. Mára másfélmillió győri autó közlekedik a világ útjain. Motivált csapatunkkal készen állunk a következő másfélmillió autó gyártására is“, mondta Alfons Dintner, az AUDI HUNGARIA Zrt. igazgatóságának elnöke a másfélmilliomodik Audi legördülésénél.

Már öt évvel a vállalat alapítása után, 1998-ban bővítette az Audi Hungaria motorgyártó tevékenységét járműgyártással. Az első, kizárólag Győrben készült modell, az Audi TT Coupé volt. Ezt az évek során további modellek, mint például az Audi A3, RS 3 és A3 Cabriolet követtek. Jelenleg az Audi Hungaria több mint 12000 munkatársat foglalkoztat. Közülük 5000-nél is több kolléga gyártja az Audi TT Coupé, TT Roadster, valamint az Audi Q3 és Q3 Sportback modelleket. A Győrben készülő modellek világszerte több mint 90 országba jutnak el.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •