Weisz Fanni Lexus nagykövet
Április óta egy Lexus UX-et vezet Fanni

Weisz Fanni modell, szépségkirálynő és esélyegyenlőségi nagykövet 2019-ben lett a Lexus márkanagykövete. A címmel pedig együtt jár egy vadonatúj Lexus UX is, amit áprilisban vehetett át Fanni. Most pedig felkerestük, hogy elmesélje nekünk, hogyan barátkozott meg az új városi crossoverrel.

Egy hibrid csoda a Lexus UX

„Amikor felkértek, szinte el se akartam hinni, hatalmas megtiszteltetésnek éreztem. Tudtam, hogy ez nem kis felelősség. De örülök, hogy úgy gondolták, én vagyok a megfelelő személy erre a posztra” – meséli Fanni.

Weisz Fanni Lexus
A zöld ruha jól passzol a fehér autóhoz

“Még nagyobb volt az örömöm, amikor kiderült, hogy a Lexus UX öntöltő hibrid változatát kapom meg erre az évre, mivel a környezettudatosság nagy szívügyem – meséli Fanni. – A benne rejlő 186 lóerő tényleg egy csoda! Nagyon dinamikus, biztonságos, imádok vele autózni. A váltója észrevétlenül kapcsol magasabb fokozatba, szinte suhanok vele az utakon és kívül-belül gyönyörű az autó!”

Lexus UX Weisz Fanni
Fanni szeret magasan ülni az autóban

A parkolást még gyakorolni kell

Fanni a jogosítványát két évvel ezelőtt szerezte meg. Dinamikus, jó vezetőnek tartja magát. Nagyon jó oktatónál tanult és férjétől is sok trükköt ellesett. Siketként még nagyobb koncentrációra, odafigyelésre van szükség, ezért nagyon óvatos, megfontolt vezető. Ám nemcsak neki, hanem bárkinek segíthet, ha részt vesz egyszer egy vezetéstechnikai tréningen. „Minden apróságra figyelni kell, sőt, nem csak magadra, hanem a másik vezető mozdulataira is. Gyakran tapasztalom, hogy az emberek nem figyelnek egymásra, csak magukra, pedig egy jó vezető másokra is koncentrál. A parkolás még nem megy annyira, de ezt is csak gyakorolni kell, mint minden mást az életben.”

UX es Fanni
Fanni türelmes vezetőnek tartja magát

A Lexus UX fényszórói elvarázsolnak

Fanni és a Lexus UX hamar összebarátkoztak. „Mivel én szeretek magasabban ülni és ebben a Lexusban is magasan ül a vezető, hiszen ez egy városi crossover, mintha nekem találták volna ki, összeillünk! Az UX fényszóróit különösen szeretem, tökéletesen megvilágítják az utat. Nekem ez fontos, mert este jobban szeretek vezetni és ezek a led lámpák valami fantasztikusak! A minap vettem észre, hogy van benne egy olyan funkció, hogy amit, ha megnyomsz, automatikusan állítja helyetted a reflektort menet közben (intelligens távolságifény-vezérlés). Ha jön veled szembe valaki, a fényszórót átállítja, tehát nem világítasz a szemébe, viszont a te sávodban elnyújtja a fényt, ugyanúgy, mintha reflektoroznál.  De így nem zavarja a szembe jövőt. Hihetetlen technika, imádom!”

Weisz Fanni Lexus UX
Okos műszerfal jár a Lexus UX-hez

Engem fűt, a férjemet hűti

“Mivel fázós vagyok, hideg időben az ülés- és kormányfűtés a mindenem! Petinek, a férjemnek meg az üléshűtés, neki meg mindig melege van… Szeretem azt is, hogy vásárláskor vagy amikor mindkét kezemben van valami szatyor, csak a csomagtartó alá teszem a lábam és már nyílik is a csomagtartó. Szeretem az ilyen apró, de szuperpraktikus dolgokat… bár lehet hogy, nem is olyan apró, de akkor is. Jó!”

Weisz Fanni Lexus márkanagykövet
Fanni egyik kedvence az automata csomagtér nyitó

“Látszik, hogy vérbeli prémium autó, a kényelemre is gondoltak a részleteknél. A vezeték nélküli telefontöltést imádjuk, nagyon megkönnyíti a dolgokat, ahogy az adaptív tempomat és a sávtartó asszisztens is. A kocsi szinte magától megy és kormányoz! Kicsit ijesztő volt elsőre, de meglehet szokni nagyon gyorsan és már imádom ezt is!
Hihetetlen, hogy az UX mindig mindenre figyel: fékez magától, ha kell, jelez, ha mögötted gyalogos van, egyszóval tökéletes és biztonságos. Jaaa és még valami! A 360 fokos kamera a parkolósegédletben….hát az csúcs! Amikor leparkolok, megmutatja a kocsit felülről-oldalról, hogy minden rendben van-e. Egy szó, mint száz… SZERETLEK, UX!” 🙂

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •