Lightyear One
(fotó: lightyearone.com)

A Lightyear One napelemes autó értékesítése idén őssezl kezdődik. A töltés nélküli járművet 2016 óta tökéletesítik, és úgy tűnik, most végre révbe ért. De nézzük, mitől olyan különleges ez az autó!

Lightyear One, aminek csak nap kell

A napelemes autókból összesen 946 darabot gyártanak, mindegyiket Hollandiában. A gyártó tájékoztatása szerint az összesen öt négyzetméteren elhelyezkedő napelemekkel akár hónapokig is vezethet a jármű tulajdonosa csupán napenergia felhasználásával. A teljesen feltöltött Lightyear One hatótávolsága 725 kilométer, ezzel pedig kifejezetten előkelő helyet képvisel a környezettudatos autók ranglistáján. Fontos megemlíteni azért, hogy ha teljesen lemerül a padlóba épített akkumulátor, ha süt a nap, akkor  15-20 km/órás sebességgel még estig biztonsággal közlekedhetünk vele. Gyorsulását tekintve sem okoz panaszt a Lightyear, hiszen 10 másodperc alatt éri el a 100 km/órás sebességet.

Közzétette: Lightyear – 2019. június 26., szerda

Modern külső, modern belsővel

Az öt személyes, 5,1 méter hosszú jármű csomagtere az alapváltozatban 780 literes, de elvileg a későbbiekben lehetőség nyílik ennél nagyobb méretben is rendelni. Emellett Isofix ülések, kulcs nélküli indítás, vezeték nélküli töltőpad, és számos navigációs asszisztens is megtalálható az új napelemes modellben. Külsejére sem lehet panaszunk, az alumínium és szénszálak tökéletes kombinációja igazi modern megjelenést ad a napelemes járműnek.

Lightyear One
(fotó: lightyearone.com)

A jelenlegi információk alapján nagyjából 38 millió forintért találhat majd itthon gazdára a napelemes járműcsoda. A kézileg gyártott modellből ráadásul már 100 darab el is kelt, így érdemes sietni, ha te is szeretnél belőle egyet.

Kíváncsi vagy milyen további technológiai megoldások születtek a közelmúltban? Válogass cikkeink közül:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •