Lexus
A Lexus rájött a tökéletes metál fényezés titkára

Vajon mi tudatosul először az emberben, amikor ránéz egy autóra? Természetesen a szín és az autó formája. De a szín nem csupán tudatosul, hanem eggyé válik a személyiséggel. Ha pedig kíváncsi vagy, milyen vezető vagy te a színek tekintetében, olvasd el cikkünket: Színpszichológia: mutasd az autód, megmondom ki vagy! A Lexus is egyetért ezzel a felfogással, emiatt nem is bízza a véletlenre a modelljei fényezési technikáit, valamint karosszériaszíneinek választékát. Az elmúlt évek során a márka a lehető legkülönlegesebb színeket kínálta autóinak. De vajon, hogyan sikerült a gyakran élethű kompozíciókat megalkotnia?

Lexus és a tökéletes metál fényezés megalkotása

A Lexus újabb célt tűzött ki maga elé: olyan festési és felületkezelési minőség megalkotását, amely kizárólag a márkára jellemző. Ehhez pedig olyan mély és ragyogó árnyalatokat alkotott meg, amelyek nem csupán a tekintetet ragadják meg, de kifejezetten tartósak is. A vadonatúj LS felsőkategóriás csúcslimuzin modell Holdfény Ezüstje különösen új magasságokba emeli a szóban forgó technológiát, amely hosszú éveken át tartó kutató- és fejlesztőmunka gyümölcse.

A márka szakemberei jó ideje keresték, hogy milyen az ideális metálfényezés. Ennek egyik első eredményeként született meg 2003-ban a Cosmo Ezüst, amely a gyakorlatban az LS karosszériáján volt látható. A különleges megjelenés kulcsa a festékbe kevert alumíniumrészecskék pontos mérettartása és formája. Hasonló eljárást fejlesztett ki a Lexus a fényvisszaverő részecskék tájolására is. Az új technológiának és a több rétegű festésnek köszönhetően pedig egy eddig soha nem látott mélységű és ragyogású fényezés született meg.

Lexus
A Holdfény ezüst csillogása éjjel teljesedik ki igazán

A cikk a következő oldalon folytatódik.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1
2