Porsche eBike

A Porsche elektromos kerékpárját a Taycan, az autógyártó első és nagy sikert aratott elektromos járműve ihlette. A szakértő szemek persze ezt szinte azonnal észre is vehetik. Az autó és a Porsche eBike egyik legfőbb közös vonása ugyanis a teljesen felfüggesztett, karbonszálas váz.

Luxuskerékpár elektromos meghajtással

A kerékpár modern, erősséget sugalló külső megjelenését a Porsche a Rotwild eBike szakértőivel közösen alkotta meg. A kétkerekű gyártásához szükséges alkatrészeket pedig szintén neves cégek szervírozták. Elsőként például a Shimano, a Magura és a Crankbrothers. Fontos megjegyezni, hogy minden egyes kerékpárt gondos, szakértő kezek alkottak tökéletesre a németországi Dieburgban. Az elkészült kétkerekűeket egyelőre csupán a Porsche márkakereskedők és a speciális kerékpár üzletek kaphatják meg. Jó hír azonban, hogy a sport szerelmesei három különböző vázméret közül választhatnak.

Porsche eBike
Porsche eBike Sport (fotó: porsche.com)

Az elektromos kerékpárt két elérhető változatban kínálja a gyártó: sport és cross kivitelben. Az előbbit főként versenyzőknek ajánlják. Ezt a típusú kerékpárt Shimano EP8 motorral szerelték fel, amely akár 25 km/órás támogatást képes adni egy szintén elektromos Shimano sebességváltó rendszer, valamint a kormányba integrált nagy teljesítményű fékekkel közösen. A versenyzőknek szánt kivitel LED-es lámpákat is magában rejt, amelyek a kormány szárában és az ülésoszlopban helyezkednek el. Prémium minőségű futómű-alkatrészeinek és hátsó lengéscsillapítóinak köszönhetően a kerékpár tökéletes és kiegyensúlyozott haladást biztosít aszfalton és könnyed terepen egyaránt.

A Porsche eBike Cross a sport kivitellel szemben a nehezebb terepet kedvelő biciklistáknak készült. A szinten Shimano motorral felszerelt kerékpárt Magura nagy teljesítményű fékekkel, extra nagyméretű hőálló féktárcsákkal és egy mechanikus váltórendszerrel látták el. A hidraulikusan állítható ülés, a kormányon elhelyezkedő színes kijelző pedig már csak hab a tortán.

Porsche eBike Cross
Porsche eBike Cross (fotó: porsche.com)

A luxus kerékpárt egyelőre a Porsche honlapján lehet megrendelni 8500 és 10 700 dollár között.

Ha pedig tudni szeretnéd, hogyan rögzítsd vadonatúj luxus kerékpárodat az autóra, olvasd el tippjeinket: Kerékpárszállítás autóval: hogyan rögzítsük a biciklit a kocsin?

 

forrás: techcrunch.com

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •