porsche taycan
Az új modell teljesítményben és így árban is a Taycan Turbo S, Taycan Turbo és Taycan 4S alá sorol be.

A Porsche más autógyártóktól eltérően sokáig kivárt a saját elektromos autójának bemutatásával, a Taycant ugyanis alig másfél éve,  a 2019-es Frankfurti Autószalonon leplezték le. Erre a villanyautóra azonban megérte várni, a német autógyártó első elektromos autója elképesztő lett. A Taycan csúcsmodellje, a Turbo S nem kevesebb, mint 761 lóerős teljesítményt, illetve 1050 Nm-es nyomatékot képes rászabadítani az aszfaltra, és egészen hihetetlen 2,8 másodperc alatt ér el 0-ról 100-ra. Most pedig megérkezett a “kistestvér.”

Az új Taycan személyében a Porsche első teljesen elektromos sportautójának immár negyedik változatát mutatja be. Az első hátsókerékhajtású, minden eddiginél olcsóbb Porsche Taycan 2021 márciusának közepén érkezik meg a kereskedésekbe. A magyarországi ára bruttó 33.231.000 forinttól indul.

Íme a 2021-es Porsche Taycan!

2021 porsche taycan
A képen látható színnel (frozen berry metallic) az új Taycan azonnal megvett minket kilóra.

elektromos porsche taycan

Az új modell, mint említettük, hátsókerékhajtással rendelkezik és kétféle akkumulátor-mérettel elérhető: az alapfelszereltségként kínált Performance akkumulátorral az új beszálló modell akár 408 lóerő leadására is képes overboost módban Launch Control rajtautomatika esetén. Mindez 476 lóerőre emelkedik az opcionális Performance Plus akkumulátorral. A névleges teljesítmény 326, illetve 380 lóerő. Az egyrétegű Performance akkumulátor már alaphelyzetben is 79,2 kWh-s bruttó kapacitást biztosít. A kétrétegű Performance Plus akkumulátor opcionálisan ezt növeli 93,4 kWh-ra. Hatótáv tekintetében ez a WLTP normák szerint 431-ről 484 kilométerre fokozza a hatótávot.

A Taycan álló helyzetből mindössze 5,4 másodperc alatt gyorsul 100 km/h-ra – akkumulátortól függetlenül. Végsebessége mindkét konfigurációban 230 km/h, miközben maximális töltési kapacitása 225 kW (Performance akkumulátor) vagy akár 270 kW (Performance Plus akkumulátor).

A követező oldalon megismerheted az új Taycan legjobb kényelmi funkcióit is.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1
2
3