Autós fejlesztés
(forrás: pixabay/mohamed_hassan)

Ma már annyi minden megkönnyíti az életünket, hogy nem győzzük kapkodni a fejünket. Nincs ez másként az autóiparban sem. Vannak parkolást segítő asszisztensek, önvezetésre képes funkciók, sávtartó rendszerek, és még sorolhatnánk. Most azonban egész más jellegű autós fejlesztés varázsolt el minket, mutatjuk miről van szó!

Autós fejlesztés mozgáskorlátozottak számára

A kerekesszékben közlekedők számára fejlesztette ki az Elbee Mobility legújabb vívmányát. A cseh találmány különlegessége a járműbe épített, távvezérelt elülső ajtó, amely egy speciális rámpa segítségével könnyíti meg a beszállást. Az Elbee elektromos és mechanikus kerekesszékekhez egyaránt alkalmas. A jármű belsejében a kerekesszéket kényelmesen egy speciális dokkoló rendszerbe helyezi a rendszer. Egy távirányító segítségével pedig az autó teljes elejét bezárva, a kerekesszéket használó személygépkocsi készen is áll a vezetésre. 

Elbee Mobility
(forrás: elbee.cz)

Külső légzsákok adta biztonság

A ZF nem olyan régen egy merőben új balesetmegelőzési rendszerrel állt ki a világ elé. Egy olyan külső oldallégzsákot fejlesztettek ki a cég szakemberei, amely már a balesetet megelőző ezredmásodpercekben kinyílik. Ennek köszönhetően akár 40 százalékkal csökkenteni tudja a sérülések arányát egy esetlegesen bekövetkező balesetben. A ZF megoldása révén a légzsákok kapcsolatba kerülnek a jármű érzékelő rendszereivel, melynek révén létrejön egy algoritmus, amely képes meghatározni, hogy bekövetkezik-e a baleset, majd eldönti, szükséges-e kinyitni a légzsákot. Az új autós fejlesztés remélhetően mihamarabb elérhetővé válik az autóspiacon.

Modern, gazdaságos autó ventilátor

Az új innovatív találmánynak köszönhetően az Acool segítségével parkolás közben hűthetjük az autót. Mindezt persze környezetbarát módon. A modern ventilátor a külső levegőt beszívva hűti le mindössze öt perc alatt az autó teljes levegő készletét. Az energiát mindehhez pedig egy 50 W-ot napelemről, vagy az autó 12 V-os csatlakozójáról kapja. Ha pedig mindez nem lenne elég, egy légszűrővel is ellátták a szerkezetet, így még a vírusok miatt sem kell aggódnunk.

Tetősátor az autón

Az IKamper névre hallgató legújabb innovatív találmány kötelező darab a kempingezők számára. Az autó tetején elhelyezkedő sátor egy kifejezetten kemény anyagból készült, ami ellenáll az időjárás viszontagságainak. A felfelé nyíló lakóalkalmatosság egy létrát is magában rejt, melynek köszönhetően még a feljutás miatt sem kell aggódnunk. Megtalálunk továbbá benne egy memóriahabos matracot, egy szellőzőrendszert és természetesen ablakot is. Ha pedig nem tudod elképzelni milyen lehet az autód tetején éjszakázni, nézd meg a videót.

 

További aktuális autós híreinket itt találod:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •