Citroen C5 X

Leleplezték az új Citroën C5 X-et, a márka legújabb SUV modelljét. A szedánok és a kombik szintéziseként létrejött autó benzines és plug-in hibrid meghajtással lesz elérhető.

A kombi és szedán szintézise

Az új Citroën C5 X, noha követi a márka hagyományait, de magában hordozza a legújabb úttörő megoldásokat is. Ilyen többek között a Citroën Advanced Comfort aktív futómű, ami azt az érzetet kelti, mintha repülőszőnyegen utazna a vezető. A modern belsőtér pedig mindeközben lounge hangulatot idéz, köszönhetően az Advanced Comfort üléseknek. Az  545 literes csomagtérrel pedig még a kombi autók kedvelői is kibékülnek. Az autó hatalmas térkínálata az új modell minden porcikájában érezhető. És hogy mely modelleknek van még hatalmas csomagtere? Azt itt tudhatod meg: Autók, amelyekbe majdnem a fél házat bepakolhatjuk

Dinamikus, modern külső

A C5 X a meglehetősen konzervatív felső-közép kategóriába érkezik, ám mégis minden részletével magával ragad. Vonalvezetése egyszerre robusztus és elegáns. A hosszan elnyúló motortérfedél, a magasan húzódó övvonal, és a hátsó kerekek feletti egyedi formai megoldás dinamikussá teszi a karosszériát. A modell hasmagassága meghaladja a hagyományos ötajtósokét, így kitűnően passzolnak hozzá a 720 mm átmérőjű kerekek. Ezzel a vezetőülés is magasabbra került, biztonságot teremtve a kilátáshoz. A Citroën C5 X 4805 mm hosszú, 1865 mm széles és 14855 mm magas. Tekintélyét tehát egyértelműen hangsúlyozzák méretei, amire csak ráerősítenek a LED-es fényforrások.

Citroen C5 X
Akár 50 kilométert is képes tisztán elektromos üzemmódban megtenni az új modell

A nappalit idézi a Citroën C5 X belső tere

A C5 X Advanced Comfort ülések kényelem szempontjából igazi hivatkozási alapot jelentenek. Az autó utasterében valóban otthon, a saját nappalijában érezheti magát a vezető. Ehhez társul a repülőszőnyeg hangulat is, amelyet a Citroën Advanced Comfort futómű biztosít. Az újdonságnak köszönhetően minden apró akadályon, bukkanón, kátyún, fekvőrendőrön és egyéb egyenetlenségen simán repíti át a vezetőt az új C5 X. Ha pedig repülés és látvány, akkor meg kell említeni az autó teljes, 360°-os üvegfelülete által biztosított természetes fényárt is. Az új modell kényelme pedig az apróságokban is megmutatkozik: a pakolást a csomagtérfedélhez csatlatoztatott roló könnyíti, a csomagtér pedig elektromosan nyílik.

A következő oldalon megtudhatod, hogy hány lóerős a Citroën C5 X plug-in.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1
2