családi autó
Érdemes olyan autót választani, ami mind városi környezetben, mind hosszabb utazások során megállja a helyét; fotó: Freepik/senivpetro

Bizonyos munkakörökhöz elengedhetetlen egy nagyméretű kocsi, amelyben nem csak az utasok, de rengeteg felszerelés is elfér. De nagy csomagtér nélkül tökéletes családi autó sem létezhet. Manapság már rengeteg olyan járművel találkozhatunk a piacon, amelyek megfelelnek ezeknek a céloknak, éppen ezért nehéz lehet kiválasztani a számunkra megfelelőt. Most bemutatunk néhány olyan modellt, melyek a hétköznapi munka vagy a sok bőröndös, nagycsaládos kirándulás során is megállják a helyüket, mert tekintélyes a csomagterük.

Kombi vagy SUV a tökéletes családi autó?

Sok vásárló tanácstalan abban az esetben, ha nagy csomagtérrel rendelkező járművet szeretne. Kombi vagy SUV lenne a jobb megoldás? Nos, az igazság az, hogy a választás sok szemponttól függ, és leginkább az befolyásolja, milyen célra szeretnénk az adott gépkocsit használni. Ha családi autó a cél, érdemes olyan autót választanunk, mely mind városi környezetben, mind hosszabb utazások során megállja a helyét. Ez lehet egy nagy csomagterű, praktikus kombi, vagy akár egy kisebb SUV is, ami egyébként tökéletesen funkcionál női autóként is. A lényeg, hogy a csomagtér mellett fontos szempont a kényelem és az utasok biztonsága.

Egy munkaeszközként használt autó esetében a kényelem helyett azonban sokszor inkább a csomagtér mérete dominál. Hiszen előfordulhat, hogy a sofőr mellett nem utazik más, csak az aktuális szállítmány, vagy a munkaeszközök. Abban az esetben tehát, ha a felszerelés megfelelő elhelyezése a lényeg, érdemes lehet egy kevesebb férőhellyel, azonban tekintélyesebb csomagtérrel megáldott, nagyobb SUV-ban gondolkodnunk.

Dacia Lodgy
Klasszikus családi autó a hétüléses Dacia Lodgy

A SUV-k kapcsán gyakori tévhit, hogy szinte ugyanazokkal a tulajdonságokkal rendelkeznek, mint egy terepjáró: ebben a cikkben megtalálod ennek a cáfolatát.

A cikk a következő oldalon folytatódik. 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1
2