Városi környezet, mint szempont

Egy családi autó esetében érdemes jól meggondolni, hogy a kocsit inkább városon belül, vagy hosszabb utazásokra szeretnénk használni. Előbbi esetben érdemes kompakt megoldásra törekedni, mely amellett, hogy nagy csomagtérrel rendelkezik, a városi forgalomban is megállja a helyét. Ilyenkor esetekben egy kombi, vagy egy családi használatra is megfelelő, városi SUV is remek választás lehet.

Honda Civic Sport Line teszt
A Honda Civic csomagtere valóban méretes

Ha az egész család számára alkalmas kombiban gondolkodunk, tökéletes döntés például a Honda Civic, melynek 420 literes csomagterében a család összes poggyásza könnyedén elfér. A hátsó ülésen pedig akár két, nagyobb gyerek is kényelmesen utazhat. A Honda Civic utasterében ráadásul több, praktikus tárolóegység is található, így egyszerre lehet kényelmes és megbízható autó hosszabb utazásokra és városi közlekedésre is, az egész család számára.

Ha pedig SUV-ban gondolkodunk, az egyik legjobb választást a Peugeot 5008 jelenti, mely ötvözi az egyterűek és a terepjárók legjobb tulajdonságait. Nem csak nagy csomagtérrel rendelkezik, de jól felszerelt és megbízható is egyben.

Jó döntés lehet továbbá az általunk is tesztelt Honda CR-V is, hiszen rendkívül tágas a csomagtere, és akár hétüléses verzióban is elérhető.

honda crv hibrid csomagter
A csomagtérajtót felár ellenében kérhetjük elektromos változatban is

Ha a jármű munkaeszköz

Ebben az esetben a legfontosabb szempont a csomagtér mérete. Sok esetben áruszállítás során azonban nincs szükség haszongépjárműre, és egy olyan, nagyobb kombi is megteszi, mint az általunk is kipróbált 7 személyes, egyterű Dacia Lodgy és a 800 literes csomagtartóval megáldott, már-már kisteherautónak nevezhető Dacia Dokker. De kiváló választás lehet a nem csak kiemelkedően nagy, 934 literes csomagtérrel, de rendkívül elegáns megjelenéssel is rendelkező Lancia Voyager is. Ez utóbbi egyszerre lehet a hétköznapokban megbízható munkaeszköz, a hétvégéken pedig kiváló családi autó.

Ne bízzunk vakon a számokban

Ha a csomagtér mérete alapján szeretnénk kiválasztani a számunkra megfelelő autót, nem feltétlenül szabad kizárólag a litereknek hinnünk. A végleges döntés előtt érdemes kipróbálnunk a járművet, és a számunkra legfontosabb tárgyak bepakolásával letesztelnünk a csomagteret. Az esetek többségében ugyanis a számok nem csak a ténylegesen használható teret takarják. A gyártók általában az oldalrekeszek térfogatát vagy a pótkerék helyét is beleszámolják a csomagtér űrtartalmába. Tényleges használhatóságát meglehetősen nehéz egzakt számokban kifejezni.

Forrás: Netlízing

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1
2