okos kerekesszék phoenix i
(Fotó: Toyota Mobility Foundation)

A Toyota Mobilitási Alapítvány 2017-ben hirdette meg pályázatát, amely arra ösztönözte a világ mérnökeit, innovátorait, hogy új technológiákat alkalmazva segítsenek az alsó végtagi bénulásban szenvedőknek. A győztes a brit Phoenix Instinct lett, amely egymillió dollárt kap az ultrakönnyű szénszálas és okos kerekesszék továbbfejlesztésére és piaci bevezetésére. A “Phoenix i” nére keresztelt eszköz mozgáskorlátozottak millióinak életét változtathatja meg a jövőben.

Toyota Mobilitási Alapítvány mottója: Mobilitást mindenkinek!

phoenix i okos intelligens kerekesszék
(Fotó: Phoenix i Wheelchair)

A Phoenix Instinct által tervezett “Phoenix i” intelligens rendszereket alkalmazva automatikusan módosítja súlypontját, így rendkívüli stabilitást ad a könnyű, szénszálas váznak és megkönnyíti a manőverezést. Az első kerekeknél szervorásegítés mérsékli a fájdalmas rezgéseket, és minimalizálja a felhasználót érő terhelést. A kerekesszék intelligens fékrendszere automatikusan érzékeli, ha használója lejtőn halad, és ennek megfelelően szabályozza a mozgást.

„A Mobility Unlimited Challenge díjának megnyerése hihetetlen öröm a Phoenix Instinct és a kerekesszékesek számára. A napjainkban ismert kerekesszékek technológiája évtizedek óta változatlan. A Challenge révén megnyíló finanszírozás lehetővé tette számunkra annak bizonyítását, hogy az intelligens technológiával könnyebben és biztonságosabban is használható a kerekesszék, illetve számos új funkciót bele lehet építeni” – fogalmaz a Phoenix Instinct cég vezetője, Andrew Slorance.

toyota könnyű intelligens kerekesszék
(Fotó: Toyota Mobility Foundation)
Phoenix Instinct okos kerekesszék
“A Phoenix Instinctnél nagyon örülünk, hogy mi állhatunk az okos kerekesszék forradalmának élén” – hangsúlyozta Andrew Slorance a díjnyertes cég vezetője (Fotó: Toyota Mobility Foundation)

A cikk a következő oldalon folytatódik.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1
2