hova lehet utazni tengerpart nyaralás
(Fotó: lifeforstock/Freepik)

Bezártak a sípályák, és nem tudod, hova menekülj a szürke hétköznapokból? Szerencsére a népszerű utazási szakportál, az Utazómajom.hu összegyűjtötte, melyek azok a úti célok, ahova akár már holnap is indulhatsz nyaralni. A lista meglepően hosszú, számos trópusi és egzotikus helyszín is fellelhető rajta, ráadásul a gyenge nemzetközi forgalom miatt ezekre a desztinációkra a szokottnál jóval kedvezőbb áron lehet most eljutni. Olvass tovább, és megtudhatod, hova lehet utazni a jelenleg érvényben lévő szabályozások alapján.

Maldív-szigetek

maldív szigetek utazás nyaralási úti célok 2021
(Forrás: romaneau/Pixabay)

Érkezéskor be kell mutatni a 96 óránál nem régebbi negatív COVID-19 tesztet. Mivel a Maldív-szigeteken minden turista kis szigetekre vonul, így a fertőzés kockázata alacsony.

Egyiptom

egyiptomi üdülőhelyek egyiptom piramis sivatag
(Fotó: Spencer Davis/Unsplash)

A piramisok országába mindössze egy 72 óránál nem régebbi negatív COVID-19 teszt szükséges. Tudtad, hogy a tervek szerint júniusban nyitja meg a kapuit a Nagy Egyiptomi Múzeum, amely a világ legnagyobb régészeti múzeuma lesz? Bakancslistás úti céljaink között ez a múzeum is helyet foglal, ha kíváncsi vagy a többire, kattints ide.

Dubai

(Fotó: Svetlana Khalidullins/Pixabay)

Érkezéskor be kell mutatni a 96 óránál nem régebbi negatív COVID-19 tesztet, illetve a Dubai repülőtéren érkezéskor is el kell végeztetni egy újabb tesztet. Ráadásul 2020 legbiztonságosabb légitársasága az Emirates a repülőjegy mellé most még ingyen vendégéjszakát is kínál Dubaj egyik legmenőbb hoteljébe.

Botswana

elefánt szafari
(Fotó: byrdyak/Freepik)

Érkezéskor be kell mutatni a 72 óránál nem régebbi negatív COVID-19 tesztet. Ezen kívül két héten keresztül kapcsolatban kell lenni az egészségügyi hatóságokkal és ha az utas valamilyen tünetet érzékel, jelentenie kell. Itthon sem kell lemondanod a szafariélményről, Szadán ugyanis autós szafari park nyílt tavaly, ahova mi is ellátogattunk.

Kuba

hova utazhatunk kuba
(Fotó: Freepik)

Érkezéskor negatív COVID-19 tesztet kell bemutatni. Pozitivitás esetében addig kell karanténba maradni, amíg nincs negatív teszt. Az oldtimerekért már megéri.

A következő oldalon azt is megtudhatod, hova lehet utazni mindenféle kötöttségek, PCR-tesztek és karantén nélkül.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1
2