5+1 kulturális úti cél a világban, amelyeket tegyél fel a bakancslistádra!

A régóta várt Nagy Egyiptomi Múzeumtól kezdve az amerikai filmakadémia Los Angeles-i mozgóképmúzeumáig világszerte új kulturális intézmények nyitják meg a kapuikat idén. Nem tudjuk még, hogyan alakul 2021-ben a turizmus, utazhatunk-e idén, és ha igen, hova. Az alábbi öt kulturális úti cél – a legnépszerűbb nyári úti célok mellett – azonban legyen ott a listánkon, ha eldördül a startpisztoly!

1. Kortárs művészeti múzeum Párizsban

Bourse de Commerce - Pinault Collection
Bourse de Commerce; fotó: Facebook

Rögtön az év az első hónapjában, január 23-án nyílt meg Francois Pinault milliárdos műgyűjtő új kortárs művészeti múzeuma a párizsi árutőzsde (Bourse de Commerce) teljesen felújított és átalakított épületében. A Louvre és a Pompidou Központ között található régi árutőzsde köralakú épületét a világhírű japán építész, Ando Tadao tervei alapján alakították át kortárs művészeti múzeummá.

2. A Humboldt Forum gazdagítja a berlini kulturális intézmények sorát

2021-ben folytatódik a berlini Humboldt Forum épületének részenkénti átadása. Az egykori császári kastély és a keletnémet parlamenti palota helyén épült, 40 ezer négyzetméteres komplexumot tavaly december közepén nyitották meg. A múzeumok szigetén (Museumsinsel) álló Humboldt Forum idei programját egyebek között környezeti és társadalmi változásokkal foglalkozó, valamint Berlin globális kapcsolatait bemutató speciális kiállítások gazdagítják.

A kulturális intézmények listája a következő oldalon folytatódik.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1
2