A legnépszerűbb skeemers-dal, amely igazán megmozgatja a rajonkókat minden koncerten, az egyértelműen a banda legelső, 2015-ös slágere, a Fairlady. Éppen ezért meglepő fordulatként érte a rajongókat, amikor nyáron a csapat úgy döntött, klipet forgat a több mint öt éves dalhoz. A végeredmény pedig egy hollywoodi romantikus vígjátékhoz hasonlít, amelyből természetesen a menő oldtimer sportautók sem hiányozhatnak.

Ferenczi Szoni, a magyar Oltári nő

A sztori szerint Ferenczi Szoni, a skeemers énekesnője, Julia Roberts mintájára meglép az esküvőjéről, és útnak ered az ismeretlenbe. Az Oltári nő című filmtől eltérően a menyasszony azonban nem lóháton, hanem egészen pontosan egy Datsun 280Z, ismertebb nevén Fairlady “szárnyán” old kereket. Útközben két másik sportkocsi is csatlakozik a menethez, bennük a skeemers többi tagjával. A “násznép” ezek után együtt hasít az utakon egészen a Duna partig, miközben a cserbenhagyott vőlegény csalódottan áll az oltárnál.

ferenczi szoni
(Fotó: keretblog.hu)

Öt évig kellett várni a Datsun Fairlady-re

„A dal szövege arról a felemelő szabadság-érzésről szól, amikor álmaid autójával száguldasz és semmi nem állíthat meg – meséli Szoni – Az ötlet onnan jött, hogy amikor számírásnál megkérdeztem Andrist, hogy mi ennek a dalnak a hangulata, ő azt mondta: mintha egy Fairlady-vel csapatnál a sivatagban. Tudtuk, hogy ezek után ezt a videót csak egy Datsun Fairlady-vel forgathatjuk le.”

skeemers
A Datsun Fairlady-re öt évet kellett várni, de a megérte. (Fotó: keretblog.hu)
skeemers datsun fairlady
Fotó: keretblog.hu

Igen ám, csak hogy egy Datsun Fairlady nem egy könnyen beszerezhető darab. A zenekarnak egészen 2019-ig kellett várnia a tökéletes alkalomra, amikor is megismerkedtek a Datsun Retro Garage alapítójával, Oplasznik Gusztávval, akitől nem csak egy, de kapásból három autót is kölcsön kaptak a forgatás idejére. “Hatalmas élmény volt ezeket a gyönyörű autókat vezetni! Érdekesség még, hogy az első Fairlady idén 50 éves, a dal pedig idén 5 éves!” – mesélte Szoni a Keret blognak adott interjújában.

Forrás: Keret