eszaki-sarki-iglu-hotel

Időről időre szeretünk eljátszani a gondolattal: milyen lehet egy igazi filmbeillő luxusnyaralás a világ legexkluzívabb helyein. Vagy, hogy mire költenénk az aktuális rekord nyereményt a lottón, milyen helyeket látogatnánk meg stb. Ezért cikkünkben most megmutatjuk, melyek azok a lenyűgöző desztinációk és legdrágább hotelek, ahol a felső tízezer tölti a szabadidejét, bízva abban, hogy egyszer majd mi is eljutunk hasonló helyekre. Napjainkban a koronavírus miatt egyre többen kényszerülünk házi karanténba, így még jót is tesz, ha egy kicsit kiszakadunk a mostanában meglehetősen szürke hétköznapokból. Ilyenkor megengedett az álmodozás, hadd bővüljön az a bakancslista.

Nyaralási úticélok arra az esetre, ha beütne a lottóötös

Azt elöljáróban azért elmondanánk, hogy még ha sikerülne is megcsípni azt a bizonyos öt nyerő számot, a pakolással azért várjunk egy kicsit. Ezeket a szállásokat ugyanis nem lehet csak úgy lefoglalni, így ne is keressük őket a Booking-on. A világ legdrágább hotelszobája és a listánkon az azt követő további négy ugyanis legjobb esetben is csak előjegyezhető. A komoly várólista miatt pedig nem kizárt, hogy akár egy éves várakozási idővel kell számolni.

5. Víz alatt és fölött a Maldív-szigeteken — 15 millió forint/éjszaka

A Maldív-szigeteken található Muraka hotelben található a világ első vízalatti lakosztálya. A Muraka a magányra vágyó pihenés netovábbja ugyanis a „lakosztály” nem más, mint egy luxusház az indiai-óceán közepén. A lakosztály felső, víz fölé épült része is lélegzetelállító, azonban semmi nem fogható a víz alatti hálószinthez, ahol a vízi világ különböző teremtményeinek társaságában térhetünk nyugovóra.

Az éjszakánként 50 ezer dolláros, átszámítva 15 millió forintos ár még egészen baráti a lista többi árához képest, azonban akik itt szeretnék tölteni a jól megérdemelt pihenésüket minimum 4 éjszakára kell foglalniuk. Az így már 60 millió forintos élményért cserébe viszont kapunk privát séfet, személyzetet, hajót, edzőtermet és medencét is. Sőt, aki itt száll meg annak automatikusan jár a Hilton hotellánc gyémánt fokozata is, aminek előnyei bármelyik Hiltonban felhasználhatók.

A cikk a következő oldalon folytatódik.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1
2
3
4
5