honda shogo
(Fotó: Honda)

A Honda Shogo névre keresztelt mini elektromos autója kimondottan beteg gyermekek kórházon belüli szállítására készült. A japán gyártó ezzel a különleges járgánnyal próbál örömöt csalni a órházban lévő gyerekek életébe. Tipp: Cipőbe épített navigációval könnyítene a látáskárosultakon a Honda

A shogo japán szó annyit tesz: szárnyalni a jövőbe

A Shogót a Honda mérnökei azért hozták létre, hogy segítsen enyhíteni a gyermekeket és a családtagokat ért stresszt és szorongást, ami a kórházi tartózkodások velejárója. A Project Courage, vagyis Bátorság Projekt névre keresztelt rövidfilm bemutatja, hogy a játék és a nevetés milyen elképesztő hatást gyakorolhat egy kórházba került gyerek életére.

 

A 8 km/óra végsebességű járművet akár maguk a kis betegek is vezethetik, de az irányítás végig az őket kísérő ápoló vagy gondozó kezében marad. Az elektromos kisautó fel van szerelve minden olyan tartozékkal, ami egy átlagos betegszállítón is megtalálható, így van rajta infúzió tartó, különböző – légzés, szívritmus stb. – monitoring berendezések és kerékrögzítő is.

Lévén, hogy kimondottan gyerekek számára készült, így számos extra felszereltség is helyet kapott a különleges kisautón. Az autó elejében például egy tárolót találunk, ahol a gyerekek akár kedvenc plüssmackójukat is magukkal vihetik az orvosi vizsgálatokra, személyre szabható rendszámtábla-tartó is van, amiket a kis sofőrök nevére szólóan saját maguk készíthetnek el. Mint minden autó, így a Honda Shogo is rendelkezik beépített kürttel, ami a klasszikus mellett egyedi, ösztönző és pozitív hangüzeneteket ad ki. A japán márka a kaliforniai Orange Megyei Gyermekkórházzal közösen hozta létre a különleges betegszállító járművet.

Ezeket a cikkeket olvastad már?

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •