nuro önvezető autó toyota prius
(Fotó: Nuro)

Kaliforniában december elején útjára indult az állam első kereskedelmi célú, autonóm házhoz szállítási szolgáltatása. Az árut a 7-Eleven vegyesbolthálózat, az önvezető technológiát a Nuro, a gépkocsit pedig a Toyota biztosítja, egy Prius formájában. Mutatjuk az önvezető futárt. Ezt se hagyd ki: Food truck másképpen: Önvezető KFC-automaták lepték el Kínát

Az önvezető autók forradalmasítják a házhoz szállítást

A világ egyik vezető autonóm mobilitási start-up vállalkozása, a Nuro december elsején megkezdte kereskedelmi önvezető futárszolgáltatását Kaliforniában, írja a SmarterMédia. A helyszín tökéletes választás, hiszen az állam nem csak a világ egyik legfontosabb új technológiai központja, de a járművekre vonatkozó károsanyag-kibocsátási szabályozások is itt a legszigorúbbak az egész világon, ilyenformán Kalifornia a jövőbeli mobilitás kísérleti terepének számít.

 

A Nuro, amely egy évvel ezelőtt, a piaci szereplők közül elsőként kapta meg az engedélyt az önvezető járművek kereskedelmi célú alkalmazására, a csaknem 100 éves múltra visszatekintő, Észak-Amerikában csaknem tízezer, világszerte több mint hetvenezer üzletet működtető vegyesboltlánccal, a 7-Elevennel kötött szerződést.

Az ügyfelek a lánc boltjaiban megrendelt áru házhoz szállítása során választhatják a Nuro autonóm járművét: egy megfelelően átalakított Toyota Prius hibridet. A kezdeti tesztüzemben minden autóban biztonsági sofőr foglal helyet, aki vészhelyzet esetén átveszi az irányítást az autó felett. A Nuro és a Toyota egy másik helyszínen, a texasi Dallasban már pizzafutárként szolgálják ki az ügyfeleket. Tipp: Videó: Láttál már robotpizzafutárt munka közben? Mutatjuk!

Ajánló:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •