porsche vision gran turismo
(Fotó: Porsche Newsroom)

A Gran Turismo játéksorozatban 2017 óta szerepelnek Porsche sportautók, legutóbb például a márka elektromos zászlóshajója, a Taycan Turbo S került be az autóverseny-szimulátorba. A játék hetedik kiadásához azonban a Porsche olyat tett, amit eddig még soha: történetében először fejlesztett ki autót, amely kizárólag a virtuális világ számára készült. Mutatjuk! Ez is érdekelhet: Ahol nincs sebességhatár! A 4 legjobb autós videojáték

A Porsche Vision Gran Turismo

A Vision Gran Turismo a már jól ismert Porsche dizájnelemek jövőorientált változatait tartalmazza. A koncepcióautó a márkára jellemző arányokkal bír, külön szót érdemel, a rendkívül alacsonyra helyezett motorház, a magasság-szélesség sportos aránya és markáns szárnyak. A letisztult első lámpák és az integrált légbeömlő nyílások kikacsintások a Taycan formanyelvére, így utalva a sportautó tisztán elektromos meghajtására. A hátsót hosszú keskeny fénycsík díszíti, amely a 911-es és a Taycan modellekből ismerős fényjelzés továbbfejlesztése. Tipp: Az elhízott Porschétől a pszichedelikus Porschéig. Ezt látnod kell!

 

A márkaidentitás a belső térben is megmarad: az egyik leglátványosabb elem a hajlított üvegből készült átlátszó műszerfal, amely úgy tűnhet, hogy szinte lebeg a kormány felett. Az alacsony ülések pedig tovább erősíti az autó dinamikus érzetét. Ezt látnod kell: Keanu Reeves úgy örül ennek a Porschénak, mint egy kisgyerek – Videó!

Ha érdekel, hogy néz ki életben a Vision Gran Turismo, kattints a következő oldalra.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1
2