nuro önvezető járművek
(Fotó: Forbes)

A héten elindította a robotautó-szállítási szolgáltatását az amerikai a Domino’s pizzériahálózat és a Nuro, önvezető járművekkel és autónómiával foglalkozó techcég. A fogyasztók, akik ezt a kiszállítást kérik, azoknak a megrendelt ételt egy teljesen önálló jármű viszi házhoz, olvasható a hvg.hu-n.

Isten hozott a pizza házhoz szállítás jövőjében

Azok, akik a robotfutárral kérik a házhoz szállítást, folyamatosan követhetik annak útját egy alkalmazáson keresztül. Miután megérkezett az autó, a vásárlónak annyi a dolga, hogy beírja a megadott számot a szállító robot érintőképernyőjén, és az autó ajtaói kinyílnak. A Domino’s szolgáltatása egyelőre csak a texasi Houston bizonyos körzetében érhető el.

Gyorséttermek és önvezető járművek

“Még sokat kell tanulnunk az önvezető járművek fejlesztésének terén, ez a tesztidőszak azt a cél szolgálja, hogy megtudjuk, hogyan viszonyulnak a vevőink az új robotfutárokhoz” – nyilatkozta a Forbes-nak a Domino’s Pizza alelnöke

A Nuro robotautója volt az első teljesen önálló közúti szállító jármű, amely tavaly megkapta az Egyesült Államok Közlekedési Minisztériumának hatósági jóváhagyását. A Domino’s nem az első pizzalánc, amely ezzel a technológiával próbálkozik, 2018-ban a Pizza Hut a Toyotával állt össze egy teljesen önálló szállítójármű kifejlesztésére. Kínában pedig már szó szerint a vásárlóhoz megy a gyorsétterem. A kínai KFC ugyanis automataként üzemelő miniautókon árulja érintkezésmentesen az ételt.

Ez is érdekelhet:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •