shell ev hub
(Fotó: Shell.co.uk)

A Shell a londoni Fulhamben működő benzinkútját hamarosan elektromos autókat kiszolgáló töltőállomássá alakítja. A Shell EV Hub névre keresztelt töltőállomáson tíz 175 kW-os egyenáramú gyorstöltőt telepítenek. Ezek az ultragyors töltőpontok akár háromszor gyorsabb teljesítményt is képesek leadni, mint az 50 kW-os gyorstöltők, amelyek általában 30 perc alatt töltenek fel 0-ról 80 százalékra. Ez is érdekelhet: Exkluzív elektromos töltőállomásokat épít az Audi, ahol a fáradt sofőr is megpihenhet

Shell benzinkút volt, Shell villanykút lett

Az Egyesült Királyság kormánya szerint 2010 elején körülbelül 9000 ultraalacsony kibocsátású – elektromos, hibrid vagy plug-in hibrid – jármű rótta az Egyesült Királyság útjait. Tíz évvel később, 2020 elejére ez a szám 317.000-re emelkedett. Ez több mint 3000 százalékos növekedést jelent. A villanyautók terjedése pedig a világ egyik legnagyobb és legismertebb olajipari cégét, a Shellt is változásra késztette, így született meg a Shell EV Hub terve, ami már 2022 elején megvalósul.

shell elektromos töltőállomás

Annak érdekében, hogy az ügyfelek hatékonyabban használják ki a töltéssel eltöltött időt, a hub kényelmi szolgáltatásokat is kínál a várakozó elektromos járművezetők számára. A töltőállomáson lesz egy Costa Coffee kávézó, mini szupermarket és külső-belső ülőhelyek, hogy a vásárlók megihassák kedvenc kávéjukat, falatozhassanak, vacsorázhassanak vagy beszerezzék a szükséges dolgokat, amíg várakoznak. Nézd meg a töltőállomás tervezéséről készült videóját.

A Shell EV hub fenntartható kialakítású lesz, a tetőbe épített napelemek megújuló villamos energiát termelnek majd a telephely számára, és a töltők is 100 százalékban megújuló villamos energiával működnek majd.

Az alábbi cikkeket olvastad már?

Forrás, fotók: Shell.co.uk

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •