elektromos autó töltés töltőállomások e-járművek
fotó: Freepik/senivpetro

Az elektromos autósok legnagyobb örömére a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal interaktív térképet készített, amelyen megtalálható az összes magyarországi elektromos töltőállomás. A második negyedév végén immár 1627 darab nyilvános, villanyautókat kiszolgáló töltőállomás üzemel az országban. Tipp: Exkluzív elektromos töltőállomásokat épít az Audi, ahol a fáradt sofőr is megpihenhet

Gomba módjára szaporodnak az elektromos töltőállomások

Az elektromos autók népszerűségét mutatja, hogy az előző évhez képest 45 százalékkal több, engedélyköteles tevékenység keretében üzemeltetett töltőberendezés jelent meg idén Magyarországon. Az elektromos töltőállomások száma a második negyedévben két megye kivételével (Tolna és Vas) mindenhol bővült. A legnagyobb növekedés Békés és Veszprém megyében volt (33 és 32 százalék). A darabszámokat tekintve továbbra is Budapest vezet 596 darab berendezéssel, majd ezt követi Pest megye 192 darab töltővel. Tolna és Nógrád megyében található a legkevesebb töltő (12-12 darab). A Magyarországon található elektromos töltőállomások interaktív térképét ide kattintva találod.

állami támogatás elektromos autók
2021 második negyedévben 2248 MWh-nyi villamosenergiát töltöttek az autósok a nyilvános elektromos töltőállomásokon (Fotó: Freepik)

A tisztán elektromos gépjárművek (5E kategória) száma az előző negyedévhez képest 20 százalékkal nőtt, míg a zöld rendszámmal ellátott gépkocsik 22 százalékos növekedést értek el. A berendezések és az elektromos gépjárművek darabszámának bővülésével az egyenáramú (DC) és a váltóáramú (AC) töltések száma, valamint a töltésre fordított energia mennyisége is jelentős növekedést mutatott az előző negyedévi adatokhoz képest.

Az alábbi cikkeket se hagyd ki: 

Forrás: MTI

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •