ford mustang mach e
(Fotó: Ford)

A New York-i Városi Közigazgatási Minisztériuma a minap adta hírül, hogy az évben a város 184 darab elektromos autót, rendel rendészeti és vészhelyzeti használatra. A városi tisztségviselők választása a Ford Mustang Mach-E GT-re esett, természetesen az ikonikus kék festéssel, írja a Motor Authority. Az első csendes elektromos járművek 2022 második felében állnak szolgálatba a NYPD kötelékében. Tipp: Ford Mustang Mach-E: felvillanyozott minket a 346 lóerős elektromos sportautó

New York városa 11,5 millió dollárt költött az egyedi felszereltségű elektromos Mustangokra

A Mustang Mach-E GT 460 lőerőt és 813 Nm forgatónyomatékot, valamint az amerikai EPA-szabvány szerinti 435 km-es hatótávolságot kínál. Ugyanakkor több, mint valószínű, hogy a rendőrség egy egyedi építésű változatot fog kapni. Az elektromos Ford crossoverek az NYPD – összesen 6200 darabból álló – elöregedő belső égésű rendőrségi flottájának modelljeit váltják. A közlemény szerint a város vezetősége a következő években fokozatosan növelni fogja az elektromos járműveinek számát, így a tervek szerint 2035-ig New York-ban már kizárólag emissziómentes autók közlekednének.

new york rendőrautó nypd fordelektromos ford mustang

A New York-iaknak egyébként nem lesz teljesen ismeretlen a Mustang Mach-E-k látványa, hiszen néhány a városban működő taxitársaság már elkezdte használni őket, természetesen a klasszikus sárga árnyalatban. A város közigazgatása a közleményben kiemelte, hogy a Manhattan városrészben 29+103 darab gyorstöltőt telepítettek az elmúlt időszakban, előbbieket kimondottan a rendőrségnek, míg utóbbiakat nyilvános használatra. A tervek szerint 2022-ben további 275 darab fast chargert fognak üzembe helyezni a város különböző pontjain, beleértve a külső városrészeket is.

Az alábbi cikkeket se hagyd ki:

Fotók: Ford

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •