ford mach-eau parfüm
Az elektromos autók tulajdonosainak a legjobban a benzinszag hiányzik (Fotó: Ford)

A benzinszag egy olyan „illat”, amiért megmagyarázhatatlanul sokan rajonganak. Jól tudja ezt a Ford is, hiszen megalkotott egy olyan különleges új parfümöt, amelyet a benzingőz jellegzetes jegyei ihlettek, ez lett a Mach-Eau. Az új prémium illatt főként azoknak szól, akik az új, teljesen elektromos Mustang Mach-E GT teljesítményére vágynak, mégis szeretik a hagyományos benzines autók illatát. Ezt se hagyd ki: Beszállt a Ford az elektromos versengésbe, itt a Mustang Mach-E!

Benzinszag lett az új eau de toilette

A Ford alaposan körbejárta a benzinszag-témát, még egy közvéleménykutatást is rendelt, amiből kiderült, hogy minden ötödik sofőr legjobban a benzinszagot hiányolja az elektromos autókból. Közel 70 százalékuk pedig azt állította, hogy valamilyen mértékben hiányzik nekik az a bizonyos benzingőz. A felmérésből az is kiderült, hogy a megkérdezettek körében a benzinszag népszerűbb illatnak számít, mint a bor és a sajt, és szinte azonos a megítélése az új könyvek illatával.

ford mach eau parfüm
A Mach-Eau-t benzinkút formájú üvegbe palackozták, azonban a kép csupán egy illusztráció, a termék nem megvásárolható

A Mach-Eau parfüm megalkotását a Ford nem vette félvállról, ugyanis azt egy elismert illattanácsadó, az Olfiction cég segítségével hozta létre. A folyamatot Pia Long hivatásos parfümőr, a British Perfumer Society tagja felügyelte, aki a leghíresebb parfümmárkák illatainak létrehozásában is részt vett. Ezek tudatában, mondhatjuk, hogy a Ford új parfümje sokkal több mint egy benzinszagú pacsuli. Sőt! TIPP: Te tudod, hogy milyen illat illik hozzád? Íme a parfümválasztás kisokosa!

A Ford Mach-Eau elkészítéséhéhez megvizsgálták az autó belső tere, a motorja és a benzin által kibocsátott vegyi anyagokat. Az így azonosított, a mandula illatára hajazó benzaldehidet, a kissé gumis para-krezolt a benzin jellegzetes füstös jegyeivel, valamint gyömbérrel, levendulával és szantálfával keverték. A végeredmény pedig egy csúcskategóriás parfüm lett, aminek illata azoknak is kellemes, akik nem rajonganak különösképpen a benzingőzért.

ford mustang mach e gt
Az új Ford Mustang Mach-E GT

A Ford Mach-Eau parfüm azonban csupán egy jópofa geg, ami valójában az új Mach-E GT-t hivatott népszerűsíteni: az elektromos Mustang 487 lóerős, 860 Nm nyomatékú elektromos hajtása 3,7 másodperc alatt hozza a 0-100 km/h-át. A Ford küldetésének érzi, hogy segítsen eloszlatni az elektromos autók körüli mítoszokat, és meggyőzni a hagyományos autórajongókat az elektromos járművekben rejlő lehetőségekről.

Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Forrás: Ford

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •