Mustang Mach-E
A Mustang Mach-E egy új korszak kezdetét jelképezi a Ford számára

A típus 55 éves története során először bővíti a Ford a Mustang palettáját egy tisztán elektromos hajtású változattal. A legendás modellt új korszakba röpítő Mustang Mach-E egy vadonatúj, tisztán elektromos hajtású SUV, amely ugyanazt a szabad szellemet testesíti meg, mint a világ legkelendőbb sportkupéja.

A Ford új elektromos korszaka

A Mustang a szabadság, a haladó szellemiség, az élvezetes autózás, sőt kicsit a lázadás szimbólumává vált. Most pedig készen áll, hogy mindezt az elektromosságra alapozott jövőben is meghonosítsa. Karcsú sziluettjével, erőtől duzzadó íveivel, magával ragadó vezetési élményével és egyedi menetdinamikájával a Mustang Mach-E stílusosan testesíti meg a Mustang szellemiségét. Ez a vadonatúj, kifejezetten elektromos hajtásra tervezett modell a Ford új elektromos korszakának kezdetét szimbolizálja. Egyike annak a 14 elektromos hajtású Fordnak, amelyek 2020 végéig jelennek majd meg az európai piacon.

FORD_MUSTANG_MACH-E_10 kekben (1280x998)
Az akkumulátorok a padlólemezen kaptak helyet

 

A Mustang Mach-E elárulja, hol lehet feltölteni az aksit

A várhatóan 465 lóerő (342 kW) teljesítményt és 830 Nm forgatónyomatékot kínáló autó a tervek szerint kevesebb mint 5 másodperc alatt gyorsul majd állórajttal 100 km/órára. Az autó tervezett hatótávolsága elérheti a 600 km-t (a WLTP szabvány szerint). Fedélzeti rendszere pedig megmutatja a legközelebbi nyilvános töltőállomás helyét – Európa 21 országában több mint 125.000 FordPass Töltőhálózati pont helyét tárolja. A Ford úgy hangolta a rendszert, hogy kiváló tapadást biztosítson az országúton, és szigorú teszteknek vezette alá az autót nedves és havas terepen is.

FORD_MUSTANG MACH-E Dizájn (1280x630)
A tradicionális Mustang-formák is visszaköszönnek

Technológiája könnyeden alkalmazkodik az életstílushoz

A gyönyörű SUV a legmodernebb konnektivitási technológiát is kínálja. A Mustang Mach-E modellben debütál az új generációs SYNC kommunikációs és szórakoztató rendszer. A modern interfész gyorsan elsajátítja a vezető szokásait, sőt az idők során egyre tökéletesebbé válik. Személyre szabott szolgáltatásokat kínál, például felajánlja, hogy menjünk a fitneszterembe, ha már megtanulta, hogy hétfőnként szoktunk edzeni. Vagy hogy telefonáljunk haza, ha munka után minden nap ezt tesszük. Az új generációs SYNC 15,5 colos képernyője és letisztult kezelőfelülete mellőzi a bonyolult menüket, könnyű hozzáférést biztosítva az egyes funkciókhoz. Ezek minden okostelefon-használó számára jól ismert ujjmozdulatokkal kezelhetők.

ford mustang elektromos toltes
Az autóhoz adott töltőkábel plusz 35 km-t jelent töltési óránként, ha az autót egy szokványos háztartási konnektorról töltik fel

Új megjelenés – mégis Mustang

A Mustang Mach-E elnyújtott, erőteljes motorháza, klasszikus sziluettje, agresszív fényszórói és jellegzetes, háromosztatú hátsó lámpái már első pillantásra egyértelműen elárulják, hogy ez az autó egy Mustang. Az intelligens tervezésnek köszönhetően a kabin hátsó részében meglepően nagy utasteret és csomagteret sikerült kialakítani. A SUV-arányokkal megalkotott, és öt felnőtt ember számára kényelmes helyet kínáló Mustang Mach-E kabinjában rengeteg tér jut a barátoknak, a gyerekeknek és a csomagoknak.

FORD_MUSTANG MACH-E INTERIOR (1280x699)
Bármerre tekintünk az utastérben, mindenütt formás, modern dizájn-megoldásokat találunk

A 2020 végén megjelenő, állandó mágneses elektromotorokkal hajtott Mustang Mach-E vásárlói normál és kibővített akkumulátor-kapacitások, illetve első- és összkerékhajtású kivitelek közül választhatnak.

Ha a Fordból sosem elég, látogass el a mozikba és nézd meg, hogyan versengett egymással a Ford és a Ferrari 1966-ban. Ha pedig inkább az autótesztek érdekelnek, néz meg, hogyan hatott ránk a Ford Mondeo Hybrid Kombi. Szerintünk nem tipikus női autó, de ennek ellenére kívül-belül megnyerő a dizájnja.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •