GreenGo autómegosztó elektromos autó
Az idősek ellátását segíti a GreenGo a koronavírus ideje alatt (Fotó: GreenGO)

A koronavírus miatt kialakult helyzetben egyre több, olykor világhírű cég ajánlja fel segítségét a közjóért: vannak akik kézfertőtlenítő-, mások lélegeztetőgépek gyárátásával szeretnének hozzájárulni a járvány megfékezéséhez. Habár a vírus mindenkire egyaránt veszélyes, most mégis a legveszélyeztetetteb helyzetben az idősebb generáció van. Éppen az ő megsegítésük érdekében tett nagyszerű felajánlást Magyarország egyik első autómegosztó szolgáltatása.

A GreenGo ugyanis autóflottájuk egy részét felajánlották a Fővárosi Rendészeti Igazgatóság részére, hogy ezzel segítsék munkájukat az idősek ellátásának megszervezésében. A mostani rendkívüli helyzetben, amikor a tömegközlekedés kimondottan kerülendő a greengozás annál inkább ajánlott, főleg mivel most határozatlan idei még regisztrációs díjat sem kell fizetni a szolgálatásért, ráadásul mindenki 30%-os menetdíjkedvezményben részesül.

közösségi közlekedés
A GreenGo autómegosztó kizárólag elektromos autókból álló flottával rendelkezik; (Fotó: GreenGo)

„A mostani helyzetben abban szeretnénk segíteni a budapestieket, hogy a tömeget elkerülve biztonságban intézhessék el halaszthatatlan ügyeiket. Flottánk egy részét pedig felajánlottuk a Fővárosi Rendészeti Igazgatóságnak. Közben természetesen nagyon örülünk, hogy a GreenGok rendszeres fertőtlenítésének bevezetése után a kedvezményeink jó példáját is követte a másik két car sharing szolgáltató. Reméljük, ők is segíteni fogják a rászorulók, idősek ellátását”” – mondja Michaletzky Bálint, a GreenGo ügyvezetője.

A koronavírus megjelenésével GreenGo az autómegosztók közül elsőként azonnal változtatott a tisztítási protokollján. Az autómegosztó a napi szintű takarítás mellet, kétnaponként antivirális, antibakteriális és gombaellenes fertőtlenítést vezetett be. A GreenGo azonban arra kéri az utasokat, ha betegség tüneteit észlelik magukon, lehetőség szerint ne használják az autómegosztó szolgáltatását. Ha ezt betartjuk, akkor az autók járványügyi szempontból is biztonságosak maradhatnak.

Az elmúlt héten jelentősen megváltozott Budapest és az egész ország közlekedése, előtérbe kerültek a közösségi közlekedés alternatív formái. Sokan az autó-, bicikli és rollermegosztó szolgáltatások használatát szorgalmazzák, amik közül sok most rendkívül kedvező áron érhető el. Miután bezártak az iskolák, a BKK rendkívüli tanszüneti menetrendre váltott, emellett használati útmutatót is közzétettek, hogy a járvány ideje alatt is biztonságos legyen a tömegközlekedés.