louis vuitton kezfertotlenito

Christian Dior és Givenchy parfümök helyett francia kórházaknak gyárt kézfertőtlenítőt a francia LVHM (Louis Vuitton Moët Hennessy) konglomerátum. A kizárólag luxustermékekkel foglalkozó francia cégóriás szombaton jelentette be, hogy a koronavírus-járványra való tekintettel átszervezi három gyáregységét, hogy az ott dolgozók neves parfümök mellett már antibakteriális kézfertőtlenítőket is képesek lesznek előállítani.

A járvány miatt pár hét leforgása alatt a világ első számú hiánycikke a kézfertőtlenítő lett. Franciaországban is küzdenek az egyre csökkenő készletek utánpótlásával. Egy párizsi kórház szóvivője szerint, bár még nem fogytak ki a kézfertőtlenítő gélből, az elérhető készleteik szűkösek, így az LVMH felajánlása nem is jöhetett volna jobbkor.

Louis Vuitton Boutique Window in Florence12 tonna kézfertőtlenítő egy hét alatt

Ahogy sok országban, a koronavírustól való félelem felvásárlási lázat eredményezett Franciaországban is. Ezért a francia drogériákban és gyógyszertárakban korlátozták a kézfertőtlenítők eladását, így fejenként már csak egy-egy darab értékesíthető. Miután a hiánycikké vált kézfertőtlenítőket sok viszonteladó ötszörös áron kezdte forgalmazni, a francia kormánynak rendeletben kellett meghatároznia ezek maximális eladási árát. Ezért egy 100 ml-es gél sehol nem kerülhet többe, mint három euró.

A Louis Vuitton kézfertőtlenítőinek termelése hétfőn kezdődött, a hét végére pedig 12 tonnát gyártanak le s csomagolnak be. Az elkészült termékeket pedig hamarosan 39 párizsi kórház között osztják szét. Az LVHM a kézfertőtlenítők gyártásáért nem számol fel költségeket.

Forrás: The Guardian